ISPLIVALA TAJNA IZ DETINJSTVA! Đoković BEŽAO od oca: Pokrivali smo ga kad god bi Srđan naišao!

Autor:

Sport

17.06.2023

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je otkrio drug iz školskih dana prvog tenisera planete.

ISPLIVALA TAJNA IZ DETINJSTVA! Đoković BEŽAO od oca: Pokrivali smo ga kad god bi Srđan naišao!

Foto: Tanjug

Novak i Srđan Đoković

Novak Đoković pomerio je sve granice i osvajanjem Rolan Garosa stigao je do 23. grend slem trofeja, te je prestigao Španca Rafaela Nadala na vrhu večne liste.

Srpski teniser ponovo je i svetski broj jedan, a njegov put do vrha bio je trnovit.

U razgovoru za Sportal, školskih dana Novaka Đokovića prisetio se Bojan Petronić, momak koji je sa najboljim teniserom planete išao u osnovnu školu "Bora Stanković". Ova škola podarila je Srbiji neke neverovatne sportiste što je Bojan Petronić i potvrdio:

Tu je pola škole igralo za Rad, omladinsku školu, dosta je sportista bilo u generaciji, ja sam bio VIII/4 sa Novakom, a u VIII/2 je do nas Filip Filipović, vrata do vrata. I on nam je drugar, kog znamo najnormalnije, mnogo je tu bilo vrhunskih sportista - istakao je on.

Zatim je otkrio jednu tajnu iz detinjstva Novaka Đokovića.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Naime, Nole je voleo da igra fudbal, ali mu otac Srđan nije davao da uživa u ovom sportu kako se ne bi povredio. Ipak, on je i pored toga vreme često provodio na fudbalskom igralištu, a kada bi došao Srđan - jednostavno bi pobegao:

- Sećam se da smo imali troje momaka u odeljenju koji nisu voleli sport, pa su stajali sa strane i Novak dođe da igra sa nama, i neko od njih vikne "evo ga ćale". I onda Nole kad čuje, sakrije se jer ga je ćale ozbiljno grdio ako vidi da igra fudbal, da se ne povredi ne daj Bože. Ali objasni ti klincu od 13 godina da ne može da igra fudbal. Mi smo ga "pokrivali", on ode sa terena, pa se vrati da igra sa nama fudbal - rekao je Bojan Petronić.

Nije tajna da je Đoković veliki zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svetu, te da kad god je u mogućnosti poseti neki od stadiona širom Evrope. Ova priča potvrđuje da Noletova ljubav prema fudbalu datira iz mlađih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading