IMA LI OBRAZA? Đoković UŠAO U ISTORIJU, od Federera NI TRAGA, NI GLASA!

Autor:

Sport

12.06.2023

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac kao da nije ispratio šta se desilo u Parizu.

IMA LI OBRAZA? Đoković UŠAO U ISTORIJU, od Federera NI TRAGA, NI GLASA!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

Novak Đoković odigrao je maestralan Rolan Garos, a u finalnom meču u tri seta počistio je Kaspera Ruda (7:6, 6:3, 7:5) te je osvojio 23. grend slem pehar u karijeri.

Na ovaj način ušao je Nole u istoriju i prestigao je Rafaela Nadala na večnoj listi, ponovo je postao svetski reket broj jedan, započeo je 388. nedelju na vrhu i dokazao planeti da je teniski GOAT.

Čestitke su stigle sa svih strana, čak je i omraženi Ben Rotenberg pisao hvalospeve, ali jedan čovek se nije oglašavao! Rodžer Federer kao da nije ispratio da se u Parizu pisala istorija tenisa, pa se ni jutro posle još nije javio da čestita Novaku Đokoviću veliki uspeh.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

 

Švajcarac kao da nema obraza, te ne želi da prizna da je Srbin zaista teniski GOAT, jer za ovo što je uradio Đoković jednostavno mora da se pošalje čestitka. One su stizale od Rafaela Nadala, pomenutog Bena Rotenberga, Toma Brejdija, Zlatana Ibrahimovića, Karlosa Alkaraza, Kilijana Mbapea, Tajosona, Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Huana Martina del Potra.. Samo se Švajcarac "pravi mrtav".

Dok Federera nema da se javi, Đoković je još jednom pokazao veličinu, pa čak ni posle ove titule nije želeo da kaže da je najbolji ikada, upravo zbog poštovanja prema Federeru, Nadalu i ostalim igračima koji su obeležili svetski tenis u godinama za nama.

Ne želim da kažem da sam ja najveći, jer bi to bilo nepoštovanje prema velikim šampionima u raznim erama. Svaki šampion je ostavio zaveštanje u svojoj generaciji i napravio put za svakog od nas. Takve diskusije ostavljam drugima - rekao je Đoković posle titule.

Ko zna, možda se Federer na kraju i javi. Jedno je sigurno - čestitka Švajcarca morala je da dođe među prvima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading