NEPOSREDNO UOČI POLUFINALA ROLAN GAROSA! Oglasio se Nadal - spominjao Đokovića, Alkarasa, ali i Federera!

Autor:

Sport

09.06.2023

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je šta da kaže o istorijskom meču.

NEPOSREDNO UOČI POLUFINALA ROLAN GAROSA! Oglasio se Nadal - spominjao Đokovića, Alkarasa, ali i Federera!

Foto: Tanjug/AP

Toni i Rafael Nadal

Novak Đoković i Karlos Alkaras u petak od 14.45 izlaze na teren kako bi odredili putnika u finale Rolan Garosa.

Ovaj meč privlači veliku pažnju javnosti širom planete, a sada se, neposredno uoči njegovog početka, oglasio i Toni Nadal.

Stric i nekadašnji trener legendarnog Rafaela Nadala u svojoj kolumni u "El Paisu" rekao da Novak Đoković nije blizu svoje najbolje verzije, ali da je on kao i uvek u stanju da uprkos svemu bude u stanju da se bori za trofeje.

Njegov borbeni duh omogućava mu da se prilagodi svakom kontekstu - istakao je on, pa dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

 

- Sa druge strane, Alkaras je pun samopouzdanja i u odličnoj je formi, fizički i tehnički. To me podseća ja superiornost koju je Federer pokazao od kraja 2003. godine i pre svega 2004. Njegova nepobedivost je bila toliko izražena da smo morali da čekamo dolazak nove generacije da bi se Rodžer našao u nevolji. Osećam da će se isto, kroz neko vreme, dogoditi i sa Alkarasom.

Dao je komentar i samog polufinala Toni Nadal te je rekao da će ishod meča više zavisiti od kvaliteta igre Alkarasa, a Novak će biti taj koji će morati da traži 'rupe' kroz koje će se ušunjati u borbu.

- Ako pokušate da igrate agresivno i velikom brzinom, naići ćete na superiornog protivnika. A, ako odlučite da igrate dosledno, moraćete da budete veoma precizni. U suprotnom, bićete izloženi Karlosovim vinerima - smatra Nadal, te dodaje da je Alkaras favorit u ovom meču.

Da li će Karlitos opravdati ulogu favorita ili će Novak uspeti da slavi i priđe korak bliže istoriji i 23. grend slem trofeju, ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading