KO ĆE SE RADOVATI, A KO TUGOVATI U PARIZU? Đoković piše istoriju, Rud sanja prvu grend slem titulu!

Autor: Nikola Kovinić

Sport

10.06.2023

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rolan Garos - završni čin.

KO ĆE SE RADOVATI, A KO TUGOVATI U PARIZU? Đoković piše istoriju, Rud sanja prvu grend slem titulu!

Foto: Tanjug/AP

Rud i Đoković

U nedelju od 15 časova na programu je finale Rolan Garosa, a srpski teniser Novak Đoković pokušaće da se preko Kaspera Ruda domogne istorijske 23. grend slem titule.

Srbin slovi za velikog favorita da se po treći put okiti peharom popularnog "kupa musketara", ali i Norvežanin ima svoje adute na osnovu kojih se nada podvigu.

Rud će finale odigrati bez pritiska, pokušava da osvoji svoj prvi "slem" i realno nema puno toga da izgubi u susretu sa favorizovanim rivalom. Takođe, očekuje se da na njegovoj strani bude većinski deo pariske publike, pošto Francuzi tradicionalno navijaju za autsajdere.

Takođe, četvrti nosilac uživa da igra na šljaci, posebno na Otvorenom prvenstvu Francuske, o čemu svedoči i činjenica da se drugi put u nizu plasirao u samu završnicu. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rud sanja prvu grend slem titula

Sa druge strane, iza Novaka je briljantna karijera, a u nedelju će na teren "Filip Šatrije" izaći sa ogromnim samopouzdanjem. Nole je dva puta slavio u Bulonjskoj šumi, a drugog dana vikenda juri istoriju. Naime, ako nadigra Ruda Đoković će postati najtrofejniji igrač ikada, ispred Rafaela Nadala, a takođe će se vratiti na prvo mesto ATP liste.

Pored dodatnog motiva, Srbinu u prilog ide i međusobni skor. Novak i Kasper su do sada "ukrštali rekete" u četiri navrata, a Norvežanin još uvek nije osetio slast pobede.

Štaviše, na Novakovoj strani su i kladionice, i to ubedljivo! Kvota da će Đoković trijumfovati kreće se od 1,20 do 1,25, dok je na Ruda između 4,30 i 4,70...

Republika

Foto: Tanjug

Nole ulazi u istoriju

Sve navedeno govori da srpski navijači mogu sa uživanjem da isprate nedeljno finale, a njihovom miljeniku ostaje samo da potvrdi klasu na terenu i još jednom potvrdi status GOAT koji mu nesumnjivo pripada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading