SVE JE GOTOVO! Pariz dočekao FINALISTKINJE! Brazilka nije mogla do SENZACIJE!

Autor:

Sport

08.06.2023

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljakinja Iga Švjontek plasirala se u finale Rolan Garosa, pobedom nad Beatris Hadad Majom iz Brazila sa 2:0 (6:2, 7:6 (9:7).

SVE JE GOTOVO! Pariz dočekao FINALISTKINJE! Brazilka nije mogla do SENZACIJE!

Foto: Tanjug

Najbolja teniserka sveta imaće priliku da brani trofej osvojen prošle godine, kada je u finalu savladala Amerikanku Kori "Koko" Gof istim rezultatom.

Zanimljivo da je dvostruka šampionka Otvorenog prvenstva Francuske i juče u Parizu eliminisala mladu američku igračicu, takođe sa 2:0, ali u četvrtfinalnom meču (6:4, 6:2).

Brazilka nije imala snage da napravi novu senzaciju i dođe do iznenađujućeg trijumfa. Naročito u prvom setu, kada je Švjontekova radila šta je htela po terenu.

Za samo 41 minut Iga je dobila uvodni deo igre, iako njegov početak nije najavljivao takav rasplet. Naime, Beatris je napravila brejk već u prvom gemu, da bi Iga odgovorila ribrejkom, a potom u šestom i osmom poenu još dva puta oduzimala servis Hadad Maji za ubedljivih 6:2.

Foto: Tanjug

Beatris Hadad Maja

Daleko veća neizvenost viđena je u drugom setu, koji je rešavao taj-brejk. Ponovo je brazilska teniserka prva iznenadila Poljakinju u trećem gemu (2:1), ali je Švjontek uzvratila u šestom i odlučivao je dodatni period.

Imala je Beatris ogromnih 5:3 i priliku da odvede meč u treći set, međutim, pri vođstvu od 6:5 nije iskoristila set loptu.

To je kaznila iga i do kraja uspela da slavi sa 9:7, pa će za odbranu titule igrati protiv Karoline Muhove.

Čehinja je, podsetimo, napravila veliko iznenađenje eliminisavši drugu igračicu sveta Beloruskinju Arinu Sabalenku, pa će joj finale u Parizu biti prvo na nekom grend slemu u karijeri. Finalni meč dama na programu je u subotu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading