IZNENAĐENJE U PARIZU: Rolan Garos dobio prvog polufinalistu!

Autor:

Sport

06.06.2023

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki, možda i najveći uspeh u karijeri.

IZNENAĐENJE U PARIZU: Rolan Garos dobio prvog polufinalistu!

Foto: Tanjug/AP

Teren na Rolan Garosu

Čehinja Karolina Muhova plasirala se u polufinale Rolan Garosa, pošto je danas u četvrtfinalu pobedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu 7:5, 6:2.

Muhova, inače 43. teniserka sveta, je za 98 minuta igre bila bolja od Pavljučenkove, 333. na WTA listi.

Ovo je bio četvrti međusobni duel češke i ruske teniserke, a drugi trijumf Muhove, čime je Čehinja po prvi put u karijeri izborila plasman u polufinale Rolan Garosa.

Muhova je u prvom setu vodila 2:0 i 3:1, ali je Pavljučenkova preokrenula rezultat i povela 4:3. Igralo se potom gem za gem, ali je Čehinja prvi set dobila sa 7:5.

Češka teniserka je briljirala u drugom setu, koji je dobila sa 6:2 i time izborila plasman u polufinale, gde će igrati sa pobednicom meča Ukrajinke Eline Svitoline i Beloruskinje Arine Sabalenke.

Preostala dva četvrtfinala biće odigrana sutra, a sastaće se Iga Švjontek (Poljska) - Koko Gof (SAD) i Uns Džabir (Tunis) - Beatriz Hadad Maja (Brazil).

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 49,6 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading