SPEKTAKL PRIPAO RUNEU: Novakov DŽELAT prošao u četvrtfinale - sledi DERBI Skandinavije!

Autor:

Sport

05.06.2023

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epski duel na terenu "Suzan Lenglen".

SPEKTAKL PRIPAO RUNEU: Novakov DŽELAT prošao u četvrtfinale - sledi DERBI Skandinavije!

Foto: Tanjug/AP

Holger Rune

Danski teniser Holger Rune uspeo je da obezbedi plasman u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je posle pravog spektakla i gotovo četiri sata tenisa savladao Argentinca Franciska Serundola sa 3:2, po setovima 7:6, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6.

Publika je uživala na drugom najvećem stadionu teniskom kompleksa u Bulonjskoj šumi, a nakon iscrpljujuće bitke je dalje prošao Rune, koji je imao više nerava i u svoju korist je rešio super taj-brejk petog seta.

Prvi set je Danac dobio posle taj-brejka, Serundolo je vrlo brzo uzvratio, ali je Rune još jednom stigao do prednosti u setovima. Ipak, Argentinac još jednom poravnava i odvodio meč u peti set, gde smo videli epsku dramu.

U prvih osam gemova nismo videli brejkove, a prvi je popustio Argentinac, koji je šestom nosiocu dozvolio da dođe na 5:4 i da ima servis za meč. Ipak, Serundolo se izvukao, uzvratio je ribrejkom, a kasnije je uveo duel i u super taj-brejk.

Tu je čak i 23. nosilac imao prednost u većem delu, ali je od rezultata 7:6 skroz popustio, omogućio je Runeu da veže četiri poena i da tako izbori plasman među osam najboljih u muškom singlu.

Tu ga sada čeka derbi Skandinavije, pošto će mu rival biti Kasper Rud, norveški teniser, koji je ranije tokom dana bio bolji od Nikolasa Jarija sa 3:0. Njihov četvrtfinalni duel će biti odigran u sredu, a satnica i dalje nije poznata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading