NOVAK SE VRAĆA NA SVETSKI TRON?! Evo koliko je Đoković ZARADIO plasmanom u ČETVRTFINALE! Zna se šta mu je POTREBNO za osvajanje prvog mesta!

Autor:

Sport

04.06.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser je rutinskom igrom preslišao Huana Pabla Variljasa iz Perua.

NOVAK SE VRAĆA NA SVETSKI TRON?! Evo koliko je Đoković ZARADIO plasmanom u ČETVRTFINALE! Zna se šta mu je POTREBNO za osvajanje prvog mesta!

Foto: Tanjug

Ubedljivom pobedom od 3:0 protiv Peruanca, Nole je zakazao meč sa Karenom Hačanovim.

Rus je prethodno bio bolji od Italijana Lorenca Sonega u četiri seta, pa će u desetom međusobnom duelu sa Đokovićem odlučivati o putniku za polufinale Rolan Garosa.

Samim plasmanom u četvrtfinale, srpski as je već odbranio prošlogodišnje poene iz Pariza, pošto je tada ispao od Španca Rafaela Nadala (1:3), koji se kasnije okitio rekordnom 14. titulom na drugom grend slemu u sezni.

Ovakav rasplet situacije govori da Đoković neće ukoliko, daleko bilo, ispadne od Hačanova u narednom okršaju i zadržaće trenutnih 5.955 poena, ali bi značajno mogao da unapredi bodovni saldo ulaskom među četiri na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Foto: Tanjug

Danil Medvedev

Ako se to dogodi, Novak će sigurno preteći na drugom mestu još jednog Rusa Danila Medvedeva, koji ima 6.100 bodova, a u Parizu je završio učešće senzacionalnom eliminacijom u drugom kolu od Brazilca Tjaga Sejbota sa 2:3. Zbog toga je ruski as izgubio 230 bodova u odnosu na start Rolan Garosa.

Lako se može dogoditi da već do završetka takmičenja u Bulonjskoj šumi, najbolji srpski teniser pretekne i prvog reketa sveta Karlosa Alkarasa i preuzme čelo ATP liste. Da bi se to dogodilo, neophodno je da Đoković podigne šampionski pehar, a da "Karlitos" ispadne u polufinalu ili od Lorenca Musetija, što je malo verovatno, a da Novak stigne do finala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras

Kada se radi o novčanim nagradama, Nole je plasmanom u četvrtfinale zaradio 400.000 evra ili, preciznije, 434.094 dolara, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za 5,26 odsto.

Ukoliko prvi teniser Srbije prođe u polufinale, zaradiće 630.000 evra, a za plasman u finale dobija 1.150.000 evropskih novčanica. Pobednik Rolan Garosa inkasiraće dvostruko veći iznos od 2.300.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading