SRBIJA SLAVI! Sjajne vesti - veliko IZNENAĐENJE na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

01.06.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poćetak četvrtog dana u Parizu je donelo i jedan neočekivan rezultat.

SRBIJA SLAVI! Sjajne vesti - veliko IZNENAĐENJE na Rolan Garosu!

Foto: Tanjug/AP

Teren na Rolan Garosu

Američka teniserka Kajla Dej je napravila prvo iznenađenje u današnjem programu na drugom grend slemu u Parizu, pošto je savladala svoju sunarodnicu Medison Kiz sa 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:4.

Na taj način je 20. nositeljka Rolan Garosa okončala takmičenje već u drugom kolu, dok je njena rivalka, inače kvalifikantkinja, obezbedila treće kolo na nekom grend slem turniru po prvi put u svojoj karijeri.

Kajla je na samom startu napravila brejk, ali je Kizova odmah poravnala na 2:2. Ipak, nova serija mlade teniserke, koja je vezala četiri gema i stigla do osvajanja prvog seta, rezultatom 6:2.

Drugi set je doneo mnogo veću dramu i čak sedam brejkova, a bolje se snašla Kizova, koja je poravnala na 1:1. Ipak, nije imala snage za potpuni preokret, pošto je treći deo igre pripao njenoj rivalki, koja je sa 6:4 došla do trećeg seta i pobede u meču.

Završeno je još nekoliko mečeva današnjeg programa, a prolaz dalje su obezbedile Elena Ribakina, koja je sa 6:3, 6:3 savladala Lindu Noskovu, odnosno Beatriz Hadad Maia koja je sa 2:1 (6:2, 5:7, 6:4) bila bolja od Diane Šnajder.

Ovo je dobra vest i za Olgu Danilović, jedinu srpsku predstavnicu u ženskom delu Rolan Garosa. Kiz se nalazila sa njom u polovini, a s obzirom da su u tom delu kostura brojne nositeljke već ispale, otvara se šansa mladoj Srpkinji za rezultat karijere.

Podsećamo, nju meč drugog kola čeka danas, a rivalka joj je Italijanka Jasmin Paolini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading