NOVAČE, PAZI SE! Furiozni Alkaras ZGAZIO rivala, ali dobio ozbiljnu OPOMENU!

Autor:

Sport

29.05.2023

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac Karlos Alkaras plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je u tri seta savladao Italijana Flavija Kobolija rezultatom 3:0 (6:0, 6:2, 7:5).

NOVAČE, PAZI SE! Furiozni Alkaras ZGAZIO rivala, ali dobio ozbiljnu OPOMENU!

Foto: Tanjug

Vodeći teniser sveta je poput furije protutnjao u meču sa malo poznatim Italijanom i za samo   minuta, u pravom smislu te reči "oduvao" 159. igrača ATP liste sa terena.

Partiju iz udžbenika pružio je Alkaras u prvom setu, ne prepustivši nijedan gem Koboliju (6:0). Brejkovima u prvom, trećem i petom gemu, "Karlitos" je za samo 59 minuta stigao do osvajanja seta u uvodnom periodu i vođstva od 1:0.

Gde je stao as iz Mursije, nastavio je u drugom setu, pošto je već na njegovom početku oduzeo servis Flaviju i poveo 1:0, da bi potom u sedmom gemu učinio isto za ubedljivih 5:2. Usledila je sigurna realizacija prilikom svog serviranja za trijumf i ekspresnih 2:0 u setovima.

Tek u trećem periodu, Koboli je počeo da igra, pruža dostojan otpor prvom reketu planete, međutim, poraz je bio neminovan.

Foto: Tanjug

Flavio Koboli je bio lak plen za Alkarasa

Uspeo je Italijan da parira Špancu, igralo se bez brejka do sedmog gema, kada je Alkaraz oduzeo servis Flaviju i, činilo se, da će posle 4:3 izboriti lagano prolaz dalje.

Međutim, Koboli je uzvratio udarac i u desetom gemu vratio izgubljeno, izjednačivši na 5:5, ali je prvi igrač sveta odgovorio ribrejkom i ponovo poveo sa 6:5. Usledili su servisi sa 7:5 i plasman u drugo kolo Rolan Garosa. 

Protivnik Karlitosa u narednm kolu biće iskusni Taro Danijel, tridesetogodišnji Japanac je poprilično lako i ubedljivo pobedio Kristofera O'Konela iz Australije sa maksimalnih 3:0 i zakazao megdan sa najboljim na svetu.

Ovakva forma Španca sigurno ne raduje navijače Novaka Đokovića, koji je na startu eliminisao Amerikanca Aleksandra Kovačevića istim rezultatom.

Rival srpskog asa u drugoj rundi biće Marton Fučovič, Mađar je dan ranije bio bolji od Uga Grenijea iz Francuske sa 3:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading