UKRAJINKA PUNO PRIČALA, PA POČIŠĆENA SA TERENA: Sabalenka u drugom kolu Rolan Garosa!

Autor:

Sport

28.05.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kostjuk je odbila da se rukuje sa Beloruskinjom po završetku susreta.

UKRAJINKA PUNO PRIČALA, PA POČIŠĆENA SA TERENA: Sabalenka u drugom kolu Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Arina Sabalenka i Marta Kostjuk

Arina Sabalenka, druga nositeljka u ženskom delu Rolan Garosa, uspela je da bez muke obezbedi plasman u drugo kolo, pošto je počistila svoju protivnicu, Ukrajinku Martu Kostjuk, sa 2:0 (6:3, 6:2).

Beloruskinja, inače najveći favorit za titulu, uz Igu Švjontek i Elenu Ribakinu, nije imala previše problema, osim na samom startu duela. Kostjuk je stigla do 3:2 u prvom setu, uz prednost brejka, ali je do kraja uspela da osvoji svega dva gema od mogućih 12.

Sabalenka je osvojila četiri gema u nizu, čime je došla do osvajanja prvog seta - 6:3, a u istom ritmu je nastavila i u drugom setu. Odmah je rivalki oduzela servis, nakon toga još jednom, pa je bez problema izborila plasman u drugo kolo. Naravno, kao i u prethodnim duelima protiv beloruskih ili ruskih teniserki, Kostjuk je odlučila da se ne rukuje na mreži sa rivalkom

Inače, Marta Kostjuk je u poslednje vreme mnogo poznatija po svojim izjavama vezanim za situaciju u Ukrajini, nego po svom teniskom umeću, a to je još jednom pokazala pred početak ovog duela.

Nemam poštovanja za nju jer konstantno odlazi u Rusiju, razgovara sa ruskim novinarima i svoju porodicu nije izvukla iz agresorske oblasti uprkos finansijskim sredstvima koji su joj na raspolaganju. Ne bih mogla da dozvolim da ostanem tu i da se zabavljam kao ranije dok rata nije bilo - poručila je Kostjuk.

Očigledno je na ovaj način samo dodatno razbesnela Arinu, koja je odlučila da joj pokaže kako trenutno stoje stvari.

U narednom kolu Sabalenka će igrati protiv Irine Šimanovič, svoje zemljakinje, koja je sa 2:1 savladala Mađaricu Panu Udvardi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading