KAKAV ŠOK U PARIZU: Ispao PRVI NOSILAC sa Rolan Garosa!

Autor:

Sport

28.05.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvaran rezultat u prvom kolu.

KAKAV ŠOK U PARIZU: Ispao PRVI NOSILAC sa Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Teren "Suzan Lenglen" na Rolan Garosu

Poljska teniserka Magdalena Freh priredila je pravu senzaciju na otvaranju Rolan Garosa, pošto je u meču prvom kola savladala Šuai Ženg, 29. nositeljku turnira, sa 2:0 (6:1, 6:1).

Meč je trajao svega 47 minuta, a Poljakinja je na impresivan način obezbedila plasman u narednu rundu, dok je sa druge strane kineska igračica postala prva nositeljka koja je napustila takmičenje u Parizu. 

Frehova je sjajno započela meč, pošto je već na startu napravila brejk, da bi u finišu prvog dela igre još jednom oduzela servis rivalki, pa je sa ubedljivih 6:1 stigla do osvajanja prvog seta.

Sličan scenario smo videli i u nastavku. Poljakinja, inače 87. teniserka sveta, monstruozno je započela drugi set, napravila čak tri vezana brejka i stigla do ogromnih 5:0. Popustila je, dozvolila je rivalki da jedan brejk vrati, ali je u narednom gemu odmah oduzela servis protivnici, još jedan set rešila u svoju korist sa 6:1 i na taj način izborila neočekivan plasman u drugu rundu.

U narednom kolu, Magdalena Freh će igrati protiv pobednice duela u kom se sastaju ruska teniserka Kamila Rahimova, odnosno Čehinja Sara Bejlek.

Do ovog trenutka je završen još jedan meč u ženskoj konkurenciji, a Argentinka Nađa Podoroska je takođe bila ubedljiva, pošto je sa 2:0 (6:0, 6:2) savladala domaću igračicu Džesiku Ponše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading