ĐOKOVIĆ NA METI NAPADA U PARIZU: Novak dobio ličnog TELOHRANITELJA!

Autor:

Sport

26.05.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser je meta u prestonici Francuske.

ĐOKOVIĆ NA METI NAPADA U PARIZU: Novak dobio ličnog TELOHRANITELJA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Sve je spremno za početak drugog grend slema u sezoni, a turnir na pariskoj šljaci će trajati od 28. maja do 11. juna.

Organizatori se trude da svojim teniserima pruže maksimalnu sigurnost na svakom koraku, a svake godine su izazovi sve veći, posebno sa razvojem sajberbulinga, odnosno maltretiranja na društvenim mrežama.

U poslednje vreme je srpski teniser Novak Đoković najčešće na meti osoba koje žele da ga "napadnu" putem zastrašujućih, pretećih, odnosno omalovažavajućih poruka.

Rolan Garos je odlučio da ovome stane na put, pa je svakom teniseru ponudio ličnog telohranitelja. Ali ne osobu u crnom odelu, sa naočarama, već tehnologija, koja će služiti da odbrani teniser od ovakvih poruka.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Rolan Garosu

Sistem koristi veštačku inteligenciju kako bi komentari bili filtrirani i moderirani u realnom vremenu, a svaki od komentara analizira se za manje od 200 milisekundi. Čitav tim lingvista napravio je šablone koji doprinose tome da se ne zaobiđe ni kontekst, kao i da se nikakve uvredljive poruke ne provuku, ali takođe i da se ne ugrozi sloboda mišljenja i da ne dođe do cenzure. "Telohranitelj" će pokrivati Tviter, Instagram, Fejsbuk, Jutjub, Tik Tok i Diskord.

Istraživanje je pokazalo da je Novak Đoković najviše na udaru, za njim ide Beloruskinja Arina Sabalenka, a za njima ide Stefanos Cicipas - dakle samo pravoslavni igrači.

Videćemo da li će ova tehnologija pomoći Novaku da svoje misli usmeri samo na teren i da pokuša da 11. juna, po treći put u karijeri, podigne trofej na stadionu "Filip Šatrije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading