POVRATAK OTPISANOG: Federer ponovo na travi - Švajcarac stiže na LEGENDARNI turnir!

Autor:

Sport

25.05.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači su u delirijumu, pošto će ponovo moći da vide svog idola.

POVRATAK OTPISANOG: Federer ponovo na travi - Švajcarac stiže na LEGENDARNI turnir!

Foto: Tanjug/AP

Slavni turnir u nemačkom Haleu, koji brojnim teniserima godinama služi kao priprema za Vimbldon, ove sezone slavi 30 godina postojanja, a u tu čast su organizatori odlučili da u goste pozovu Švajcarca Rodžera Federera.

Legendarni teniser je čak deset puta osvajao trofej u Haleu i svakako je svoje ime upisao u anale ovog turnira, na kom se godinama zagrevao za Vimbldon, njegov omiljeni grend slem turnir u godini.

Organizatori turnira u ovom malom nemačkom gradu su najavili da će sreda, 21. jun, biti obeležena kao dan Rodžera Federera, koji se prošle godine povukao iz aktivnog bavljenja tenisom.

- Radujem se povratku na jedan od mojih apsolutno omiljenih turnira na ATP turu. Čast mi je doći i pomoći turniru da proslavi ovu važnu godišnjicu - rekao je Federer u saopštenju za javnost.

Ipak, i pored sjajnih uspomena koji ga vežu za ovaj turnir, Švajcarac ga pamti i po jednom od najblamantnijih momenata u njegovoj karijeri. Tada je Rodžer igrao finale protiv Borne Ćorića, a u slučaju titule, preuzeo bio ponovo prvo mesto na ATP listi, i započeo 311. nedelju kao svetski broj jedan.

Ipak, Hrvat je tada šokirao svetsku javnost, pobedio je "nepobedivog" u Haleu, onemogućio mu da se vrati na prvo mesto, a taj poduhvat Federeru nikada više nije pošao za rukom.

Turnir na travi, koji ove godine traje od 19. do 25. juna, odaće počast Švajcarcu na centralnom terenu, a biće organizovan i niz aktivnosti u znak podrške radu Fondacije Rodžera Federera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading