LONDON PODRHTAVA: Rodžer Federer ponovo na Vimbldonu!

Autor:

Sport

27.04.2023

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za sve ljubitelje tenisa.

LONDON PODRHTAVA: Rodžer Federer ponovo na Vimbldonu!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer, osvajač 22 grend slem titule i jedan od trojice najboljih tenisera svih vremena, povukao se prošlog septembra iz tenisa, a poslednji duel je odigrao na Lejver kupu, gde su on i Rafael Nadal doživeli poraz u dubl meču od Amerikanaca Džeka Soka i Frensisa Tijafoa.

Ipak, pravi kraj karijere je usledio godinu dana ranije, i to na Vimbldonu, a u poslednjem meču je poražen sa 3:0 od Huberta Hurkača, i to sa čak 6:0 u trećem setu.

Odigrao je Švajcarac veliki broj antologijskih duela na Vimbldonu, njegovi dueli sa Novakom Đokovićem će se pamtiti, pogotovo onaj iz 2019. godine, kada je Srbin spasio dve vezane meč lopte, a zatim slavio sa 13:12 u petom setu, ali je jasno da će sa osam osvojenih titula Rodžer ostati zauvek jedan od najboljih igrača u istoriji ovog turnira.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer na Vimbldonu

Sada će navijači u Londonu ponovo moći da ga vide, i to na ovogodišnjem izdanju prestižnog turnira, pošto će Federer prisustvovati svečanosti na kojoj će postati počasni član Vimbldona.

Fred Peri ima statuu ispred Centralnog terena, a nešto slično se očekuje i ovog leta u čast Federera, iako organizatori i dalje nisu odlučili kako da se zahvale slavnom Švajcarcu na svemu što je uradio za ovaj turnir.

- On je veliki šampion. Bliski smo. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da će Rodžer doći kao član. Dobrodošao je u svako doba. Proslavićemo sve njegove uspehe na odgovarajući vimbldonski način - rekao je Ijan Hjuit, direktor turnira.

Podsetimo, već dugo se u medijima spekuliše da bi Federer mogao da postane novi komentator, ili makar stručni konsultant BBC-a, ali za sada ta vest nije potvrđena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading