ČEKA SE NOVAKOV ODGOVOR! Kakve REČI Nadal o RIVALSTVU sa Đokovićem!

Autor:

Sport

20.05.2023

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na Rolan Garosu, jer je završio tekuću sezonu.

ČEKA SE NOVAKOV ODGOVOR! Kakve REČI Nadal o RIVALSTVU sa Đokovićem!

Foto: Profimedia.rs

Novak Đoković i Rafael Nadal

Dugo traje rivalstvo Novaka Đokovića i "kralja šljake" Rafaela Nadala. Srpski i španski teniser odigrali su u blistavim karijerama 59 mečeva, a poslednji je bio prošle godine na Rolan Garosu.

Španac je tada zaustavio Noleta, a kasnije u finalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda.

Đoković je nedavno na Mastersu u Rimu za Tenis TV govorio ko su mu najveći rivali i tada je izjavio da je za njega ono koje ima protiv "Bika sa Majorke", ubedljivo najveće.

- Sve dok igramo, Nadal će uvek biti moj najveći rival, bez obzira na mesto na listi ili šta se dešava oko nas - rekao je tada prvi reket Srbije.

Onog dana kada je zvanično saopštio na konferenciji za medije da neće učestvovati na Otvorenom prvenstvu Francuske, Rafa je odgovorio i na pitanje da prokomentariše Đokovićevu izjavu.

Foto: www.profimedia.rs

 

- U potpunosti razumem šta Novak kaže, ali on to ne vidi u sadašnjem momentu, to će biti pre u istorijskom smislu. Mi smo obeležili istoriju tenisa sa najviše mečeva, a ja sam živeo sa oba rivala, prvo sa Federerom, a posle i sa Đokovićem. On i ja smo se susretali najviše puta i razumem da me smatra najvećim rivalom. Da, živeo sam u eri sa obojicom, mada sam sa Novakom igrao više puta - istakao je Nadal.

Rafa je dodao da ne zna ni kada će biti u stanju da ponovo trenira, ali da bi voleo da karijeru završi na svoj način. Ne krije da bi želeo u 2024. da se pojavi na nekom od turnira ukoliko mu to zdravlje dozvoli, naročito na omiljenom Rolan Garosu i najvećem sportskom događaju naredne godine, a to su Olimpijske igre u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading