JELENA, ALI NE ĐOKOVIĆ! Novak otkrio koja žena je imala NAJVEĆI uticaj na njegov život: Vodila me je kući, terala da radim OVO!

Autor:

Sport

20.05.2023

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser sa osmehom na licu govorio je o posebnoj osobi.

JELENA, ALI NE ĐOKOVIĆ! Novak otkrio koja žena je imala NAJVEĆI uticaj na njegov život: Vodila me je kući, terala da radim OVO!

Foto: Tanjug/AP

Jelena i Novak Đoković

Koja je to ženska osoba najviše uticala na život Novaka Đokovića?

U pitanju je jedna Jelena, ali ne njegova supruga!

Nole je u razgovoru za italijanske medije govorio o Jeleni Genčić koja mu je bila prvi trener:

- Jelena je videla nešto u meni. Sve sam naučio od nje. Ako sam takav perfekcionista to je zato što je i ona takva bila. Jelena je otkrila Moniku Seleš i naterala me da se zapitam. "Da li želiš koka-kolu? Monika Seleš ne pije koka-kolu. Da li želiš burger? Monika Seleš ne jede brzu hranu..." I slične stvari - rekao je Đoković, pa dodao:

- Ona mi je omogućila da napredujem kao čovek. Pripremila me je za život. Moj zaista holistički pristup životu (humanistički op.a.), obraćanje pažnje na to šta jedem, kako spavam, kako se oporavljam, kako mislim, sve sam to pronašao kod nje.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

 

Zatim je otkrio i da je Jelena Genčić imala veliki uticaj i na njegov društveni život.

Vodila me je kod nje kući i terala da slušam klasičnu muziku. Mocarta, Baha, Vivaldija... Čitala mi je Puškinove pesme i pokazivala video filmove velikih teniskih šampiona kao što su Agasijev bekend, Samprasov servis, Rafterov i Edbergov volej, Bekerov forhed i skokove. Ali te skokove nikada nisam naučio da radim - zaključio je Novak Đoković.

Jelena Genčić preminula je 1. juna 2013. u 78. godini u svom domu u Beogradu i uskoro će biti tačno deset godina od njene smrti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading