NIJE SAMO NADAL: Još jedan ŠAMPION pod upitnikom za Rolan Garos!

Autor:

Sport

19.05.2023

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška situacija za organizatore drugog grend slema.

NIJE SAMO NADAL: Još jedan ŠAMPION pod upitnikom za Rolan Garos!

Foto: Tanjug/AP

Rolan Garos

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je da zbog povrede neće nastupiti na ovogodišnjem Rolan Garosu, čime je šokirao milione navijača, koji su očekivali da se legendarni teniser ipak pojavi u Parizu.

Povreda je od Rafe bila jača, pa je doneo odluku da je najpametnije da ne učestvuje u Bulonjskoj šumi, a sada se pred organizatorima pojavio još jedan problem.

Naime, Iga Švjontek, aktuelna šampionka Rolan Garosa u ženskoj konkurenciji ima problema sa povredom, ali je ipak izjavila da očekuje da se nađe u glavnom žrebu u Parizu.

Nekoliko dana pauze, sigurno. I bukiram let za Pariz, držim palčeve! Nadam se da se vidimo uskoro - poručila je preko Tvitera.

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek, poljska teniserka

Ona je povredu doživela na Mastersu u Rimu, kada je bila primorana da preda meč Eleni Ribakini u trećem setu.

Osetila sam bol u desnoj butini. Sve iznenada. U početku nisam znala koliko je ozbiljno. Uradili smo odmah pregled. Ne bi trebalo da bude ništa ozbiljno, tako da sam optimista da se vraćam uskoro. Da bih bila spremna za Rolan Garos moram sad da se oporavim. Uzeću nekoliko dana odmora... Od Štutgarta nisam bila u stanju da odmaram, takav je bio raspored turnira na WTA - poručila je prva igračica sveta.

Podsetimo, turnir u prestonici Francuske počinje 28. maja, a ukoliko ni Poljakinja ne bude spremna za turnir, imaćemo presedan, pošto na grend slemu ne bi učestvovali ni muški, ali ni ženski branilac trofeja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading