POSLE SRAMNIH NAPADA NA NOVAKA OD PROVOKATORA ČEKUA! Eparhija raško-prizrenska reagovala SAOPŠTENJEM!

Autor:

Sport

18.05.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eparhija raško-prizrenska Srpske Pravoslavne Crkve izdala je saopštenje povodom sramne izjave ministra kulture i sporta lažne države Kosova Hajrula Čekua, u kojoj poziva na zabranu ulaska Novaka Đokovića u južnu srpsku pokrajinu zbog nevakcinisanosti.

POSLE SRAMNIH NAPADA NA NOVAKA OD PROVOKATORA ČEKUA! Eparhija raško-prizrenska reagovala SAOPŠTENJEM!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Eparhija raško – prizrenska je duboko ožalošćena izjavom ministra kulture i sporta g. Čekua da nije zakonski moguć dolazak na Kosovo i Metohiju najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću - piše u njemu. 

Kao obrazloženje stoji da Đoković nije primio vakcinu protiv koronavirusa, uprkos činjenici da Zakonom nije obavezno da se ona dobije kako bi se ušlo na južnu srpsku pokrajinu, dok se u saopštenju još dodaje:

-  Novak Đoković je izrazio želju da krsti svoju decu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče. Molimo se Bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svih jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska g. Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci. Važno je napomenuti da nosioci poruke mira, kakvi su Njegova Svetost Patrijarh Porfirije i gospodin Novak Đoković, samo doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda noseći blagoslov za sve one koji ovde žive - stoji u saopštenju Eparhije raško-prizrenske.

 

 

Inače, najbolji srpski teniser je tokom učešća na Mastersu u Rimu objavio da želi da krsti decu na Kosovu i Metohiji, ali mu je stigao odgovor lažne države da je nepoželjan u njoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading