NA KORAK DO ISTORIJE: Novak Đoković u Rimu obara još jedan REKORD?

Autor:

Sport

06.05.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser po pravilu dobro igra u italijanskoj prestonici.

NA KORAK DO ISTORIJE: Novak Đoković u Rimu obara još jedan REKORD?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, trenutno prvi teniser sveta, nastupaće naredne sedmice na Masters turniru u Rimu, gde će braniti titulu osvojenu prošle godine u "večnom gradu".

Srbin je tada stigao do svoje šeste titule na Foro Italiku, u svom šesnaestom nastupu, pa je jasno da mu turnir u gradu na jugu Italije posebno prija kada je u pitanju šljaka. Sada će dobiti i priliku da obori rekord Rafaela Nadala i još jednom upiše svoje ekipe u knjigu teniskih rekorda.

Naime, Novak je do sada 16 puta igrao u Rimu i svih 16 puta je uspeo da stigne do četvrtfinala, po čemu je rekorder Masters turnir. Odnosno, trenutno ga deli sa Rafaelom Nadalom.

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Rafael Nadal

Španski teniser je takođe igrao 16 četvrtfinala na nekom Mastersu, i to na čak tri turnira, Rimu, Monte Karlu i Madridu. Ipak, nijedan od njih dvojice, kao ni bilo ko drugi u istoriji, nije uspeo da upiše 17 četvrtfinala na nekom Mastersu, što će Novak imati priliku da uradi sada u Italiji, na turniru na kom Nadal neće učestvovati zbog povrede lakta.

Podsetimo, Novak je titulu u Rimu osvajao 2008, 2011, 2014, 2015, 2020. i 2022. godine, a na ovom turniru ima ukupan skor od 64-10.

Prošle godine, Đoković je u velikom finalu savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:0. Videmćemo da li će i ove sezone ponoviti isti uspeh, ali je jasno da je Srbinu primarni cilj da se što bolje spremi za predstojeći Rolan Garos, koji počinje 28. maja u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading