ŠOK U SVETU TENISA: Suspendovan zbog korišćenja DOPINGA!

Autor:

Sport

27.04.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši prvi reket neće na teren do juna naredne godine.

ŠOK U SVETU TENISA: Suspendovan zbog korišćenja DOPINGA!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Andrej Martin

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) saopštila je danas da je slovački igrač Andrej Martin suspendovan na 14 meseci zbog kršenja doping pravila, prenosi AP.

Martin (33), koji je najbolji plasman ostvario u februaru 2020. godine kada je bio na 93. mestu ATP liste, i kada je bio prvi reket svoje zemlje, bio je pozitivan na anabolički agens SARM S-22 na turniru u Bratislavi u junu prošle godine.

- Nezavisni sud je utvrdio da Martin nije svesno uzeo zabranjenu supstancu - navodi se u saopštenju ITIA i dodaje da je supstanca bila u flašici vode njegovog saigrača iz koje je greškom pio tokom turnira u florbolu istog meseca.

Tokom saslušanja, Martinov saigrač u florbolu, čije ime se ne navodi, priznao je da je dodao kapi ostarina u svoju flašicu.

Sud u saopštenju ističe da je "teret odgovornosti za ono što igrači unose na njima samima", i odlučio da je zabrana od 14 meseci odgovarajuća jer prekršaj nije bio nameran.

Martinova suspenzija ističe petog juna naredne godine.

Slovački teniser u karijeri nije uspeo da osvoji nijednu ATP titulu, a domaćoj javnosti je poznat po tome što je 2021. godine igrao polufinale na "Serbia openu 2", gde je poražen od kasnijeg šampiona Novaka Đokovića, rezultatom 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading