METEORSKI USPON! Lajović napravio DŽINOVSKI SKOK na ATP listi! Evo koliko je ZARADIO trijumfom na Srpska openu!

Autor:

Sport

24.04.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Lajović je pobedom u finalu turnira protiv Rusa Andreja Rubljova osvojio turnir u Banjaluci.

METEORSKI USPON! Lajović napravio DŽINOVSKI SKOK na ATP listi! Evo koliko je ZARADIO trijumfom na Srpska openu!

Foto: Tanjug

Srpski teniser Dušan Lajović podigao je pobednički pehar na ATP turniru iz serije 250 u Banjaluci, savladavši u finalu Andreja Rubljova iz Rusije sa 2:1.

Bila je to druga titula u karijeri za Ducija, a na putu do pehara eliminisao je u četvrtfinalu i prvog reketa sveta Novaka Đokovića, koji je i pored ispadanja pružio veliku podršku svom prijatelju u finalu.

Trijumf na Srpska openu, Staropazovčaninu je doneo već pomenutih 250 ATP bodova, ali i džinovski napredak na listi najbojih igrača sveta.

Pre takmičenja u Banjaluci, Lajović je bio na 70. mestu ATP liste, a od danas će se vratiti u Top 50 i postati 40. teniser sveta, zahvaljujući uspehu i pobedi nad šestim teniserom planete Rubljovim, koji je nedavno osvojio Masters Monte Karlo.

Foto: Starsport

 

Ujedno, Dušan je pobedom popunio svoj budžet za 85.605 dolara, koiko je zaradio na Srpska openu, što mu je ukupno od profesionalnog tenisa u dosadašnjem toku karijere donelo zarađenih 8.212.344 dolara.

Lajovićeva pobeda nad Rubljovim omogućila mu je i da na narednim jačim turnirima, ne mora da igra kvalifikacije, pa ako nastavi u istom ritmu do Rolan Garosa, ukazaće mu se prilika da napravi novi skok na ATP listi i bude među nosiocima u Parizu.

Treba reći da je Novak Đoković odmah posle meča čestitao Lajoviću na osvojenoj tituli, porukom na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading