SPEKTAKL U NAJAVI! Zvezda domaćin dva UTR profi turnira u Beogradu

Autor:

Sport

10.04.2023

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što su teniski klub Crvena zvezda i Data Driven Lab započeli polovinom oktobra 2022. u još jačem tempu i organizaciji nastavljaju u sezoni 2023.

SPEKTAKL U NAJAVI! Zvezda domaćin dva UTR profi turnira u Beogradu

Foto: TKCZ

Nova prilika igračima koji se bore u prvoj fazi profesionalnog tenisa, igračima koji i studiraju, ali koji krče i profi teniske staze pruža se na terenima na Karaburmi kroz međunarodne turnire za seniorke i seniore iz UTR serije, sa nagradnim fondom 100.000 dolara u dve nedelje takmičenja za obe konkurencije od 10. do 23. aprila gde će se za trofej namenjen šampionima boriti 40 teniserki i tenisera.

Od 2021. na svetskoj sceni pojavio se UTR (Universal Tennis rating) format turnira koji uključuju sve rang liste (ATP, VTA, ITF i Tennis Europe) pored UTR rang liste. 

UTR je uvodno takmičenje za velike profesionalne i čine ga igrači ranga od 200. do 1000. na ATP i WTA listama i izuzetno je značajno za igrače koji se probijaju na profi sceni.

- Sa zadovoljstvom možemo da potvrdimo da ćemo ove godine u našem klubu, Crvenoj zvezdi organizovati dva UTR turnira tokom kojih će takmičarima biti podeljeno 100.000 dolara.  Nije lako doći danas do plasmana u glavna takmičenja velikih profi turnira jer su i same kvalifikacije pune igrača koji u svom vlasništvu imaju značajan broj bodova. Zato su ovi turniri od velikog značaja za takmičare koji rade na osvajanju prvih poena i koji su krenuli u svoju profesionalnu priču na teniskim terenima – objašnjava direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

Foto: TKCZ

 

UTR turniri su prilika da se vidi kvalitetan tenis, mladi igrači, čak i oni koji su jedno vreme pauzirali u karijerama iz raznih razloga, pre svega povreda, a ponovo imaju želju da se takmiče i bore za mesta koja su pre zauzimali na svetskim rang listama. Turnir se igra po grupnom sistemu, 5 grupa po 4 tenisera. Najbolji iz svake grupe će biti polufinalisti i ući u borbu za titulu i pobednički ček. Svaki igrač, učesnik ovih takmičenja mora imati visok UTR rang.

Foto: TKCZ

 

Pandemija korone u svim sportovima proizvela je niz promena kako u samom takmičarskom sistemu, tako i bodovnim. Taj teški period naših života poljuljao je ekonomiju celog sveta i samim tim je profesionalni put svakog sportiste učinio skupljim i težim. Upravo zbog svih tih okolnosti nastao je UTR sistem takmičenja kako bi pomogao igračima da dobiju šansu da se bore za svoje mesto pod teniskim suncem, a Srbija je jedna od prvih zemalja u Evropi koja je ove turnire ubacila u svoj kalendar odmah nakon što je UTR Pro teniska turneja zvanično krenula sa relizacijom projekta januara 2021. godine.

Foto: TKCZ

 

- Zvezda je oduvek bila mesto gde su re rađali igrači velikog kalibra, gde su se brusili i pripremali za profi izazove. Jedan od naših prioritetnih zadataka su turniri svih kategorija, kako domaće scene, tako  međunarodne. Pored ITF juniorskih i Tennis Europe, sada su TK Crvena Zvezda i Data Driven Lab sa UTR takmičenjima napravili jednu celinu koja ima šta da pruži igračima u razvoju i bude im mesto sa kojeg su krenule njihove velike teniske karijere. Naredne dve nedelje tereni Zvezde će biti ispunjeni jakim takmičarskim tenisom i to je ono što nam je večni cilj i zadatak, što nas ispunjava i za to radimo neprestano celu godinu. Vredno je napomenuti da se ova takmičenja prenose Live Streamom u Americi i Aziji i da je prošle godine preko 70.000 gledalaca pratilo zanimljive mečeve -  ističe Vojinović.

 Pored takmičara iz inostranstva na terenima Zvezde kroz UTR takmičenja boriće se i veliki broj domaćih teniserki i tenisera među kojima i osvajači državnih prvenstava.

- Idealna prilika da osvoje vredne poene, ali novac sa kojima mogu dalje praviti planove za letnju sezonu. Kod kuće, na domaćem terenu, bez avio i hotelskih troškova UTR turniri na Zvezdi su sjajna prilika koju naši mladi igrači ne trebaju da propuste – zaključio je direktor TK CZ Slobodan Vojinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading