DETONACIJA! Čelnici US Opena POTVRDILI: Šampion ima poziv da se VRATI!

Autor:

Sport

07.04.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo bi moglo da bude veoma zanimljivo.

DETONACIJA! Čelnici US Opena POTVRDILI: Šampion ima poziv da se VRATI!

Foto: Tanjug/AP

Osvajač US Opena iz 2009. godine Huan Martin Del Potro najavio je mogućnost učešća na poslednjem grend slem turniru sezone, a sudeći po rečima direktorke turnira Stejsi Olaster, to bi lako moglo da se desi.

- Huan Martin Del Potro ima ogroman broj navijača u Americi. Ako želi da dođe da igra kod nas, dobrodošao je. To nama nikako ne predstavlja problem - rekla je Stejsi Olaster, izvršna direktorka turnira, kad su je novinari upitali da li je US Open voljan da pošalje Argentincu specijalnu pozivnicu.

Poslednji meč 34-godišnji Del Potro je odigrao u februaru 2022. godine, a rival mu je na oproštaju bio sunarodnik Federiko Delbonis.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Huan Martin Del Potro

 

Osim US Opena 2009. godine, "div iz Tandila" je ukupno osvojio još 21 ATP titulu u singlu. Pored toga, ima i dve olimpijske medalje, srebro iz Rio de Žaneira i bronzu iz Londona.

US Open na programu je od 23. avgusta do 10. septembra ove godine i biće veoma zanimljivo da li ćemo Huana Martina Del Potra videti na ovom turniru. Ovo bi moglo da interesuje i Novaka Đokovića koji je čak 20 puta igrao protiv Argentinca. I pored toga što je skor u pobedama 16:4 za Srbina, Del Potro je ostao u gorkom sećanju Đokoviću jer ga je u dva navrata sprečio da dođe do olimpijske medalje. 

U Londonu 2012. godine Argentinac je slavio u meču za bronzu, a u Riju 2016. pobedio je već na samom startu turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading