KOLEKCIJA DRESOVA SVE VEĆA: Novače, za koga zapravo NAVIJAŠ?

Autor: Stefan Acevski

Sport

04.04.2023

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser ima sliku sa dresovima velikog broja fudbalskih i košarkaških klubova širom Evrope.

KOLEKCIJA DRESOVA SVE VEĆA: Novače, za koga zapravo NAVIJAŠ?

Foto: Twitter/Printscreen/Tiempodetenis1, Twitter/Printscreen/dannydemara,BastienFachan, Novakdjoković.com

Novak Đoković je osvedočeni navijač Crvene zvezde, a kada je u Beogradu, ne propušta priliku da poseti utakmice ovog kluba, pogotovo u košarci.

Poslednji u nizu je bio susret sa Valensijom u Evroligi, nakon čega se Novak otisnuo u Monte Karlo, gde se priprema za početak prvog Masters turnira na šljaci u ovoj sezoni.

Godinama je bio gost Crvene zvezde u elitnom takmičenju, prisustovao je utakmicama i protiv Makabija, Barselone, ali i ostalih velikana, međutim beogradski crveno-beli očigledno nisu jedini klub koji Novak podržava.

Foto: Starsport

Novak Đoković na meču Crvene zvezde

Juče se pojavila anegdota sa početka Novakove karijere, u kojoj je Srbin bio izviždan na jednom teniskom turniru, još davne 2007. godine.

Naime, pre jednog turnira u Eštorilu,  Nole je bio gost na lisabonskom derbiju između Benfike i Sportinga (1:1), u kom su domaćini bili "orlovi", čiji predsednik mu je tom prilikom poklonio dres kluba.

Đoković je potom odlučio da posle meča prvog kola, u kom je pobedio Igora Andrejeva, obuče dres koji mu je poklonjen, zbog čega je usledila salva zvižduka. Novak tada nije znao da u Eštorilu svi navijaju za Sporting ili za lokalni klub koji nosi ime isto kao grad, a da Benfiku niko ne voli.

Na kraju, Đoković je osvojio turnir, a posle finala u kom je savladao Rišara Gaskea je obukao dres "orlova", ali ne lisabonskih, već reprezentacije Srbije.

Osim Benfike, od fudbalskih klubova, Novak je poznat i kao navijač FK Milan, u čijem dresu je nekoliko puta uslikan.

Veliki sam navijač Milana i uvek ću biti. Za mene je fudbal na drugom mestu, odmah iza tenisa. Moj otac je bio profesionalni fudbaler i kod kuće uvek gledamo utakmice Rossonera sa velikim interesovanjem - izjavio je Đoković svojevremeno.

Takođe, Srbin ima prijavljeno prebivalište u Monte Karlu, a ranije je Đoković bio i gost na fudbalskim utakmicama Monaka, na kojoj mu je i uručen dres tog kluba.

Osim fudbalskih, Novak je često bio gost i utakmica različitih košarkaških klubova, a ono što će mu svakako pojedini navijači Crvene zvezde zameriti je to što je nedavno bio prisutan i na evroligaškoj utakmici Partizana.

Tada je Novak, zajedno sa svojim sinom, posmatrao pobedu crno-belih protiv Olimpijakosa, u prepunoj Areni. Osim toga, Novak je ponikao u TK Partizan, tako da postoje njegove slike i sa šalom i kapom u crno-belim bojama.

Foto: Starsport

Novak Đoković na utakmici KK Partizan

Osim Partizana, od beogradskih košarkaških klubova, Novak je bio gost i Mege, i to na oproštaju Dejana Milojevića od tog kluba.

Tada je Nole gledao meč u društvu Miška Ražnatovića, kao i Nikole Jokića, drugog najpopularnijeg sportiste Srbije.

Jasno je da je Novak jedan od najpoznatijih sportista sveta, i da je čast svakog kluba na svojim utakmicama ugosti legendarnog tenisera. Zbog toga je i kolekcija dresova koje Đoković ima u svojim odajama sve veća.

Postavlja se samo pitanje - još koliko klubova će imati tu čast da Novak na tribinama prati njihov meč i još koliko će dresova na poklon Srbin sakupiti do kraja karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading