ITALIJANI KOLO VODE: Tri tima sa Apenina i dalje u trci za trofej Lige šampiona!

Autor:

Sport

16.03.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija A se vraća na staze stare slave.

ITALIJANI KOLO VODE: Tri tima sa Apenina i dalje u trci za trofej Lige šampiona!

Foto: Tanjug/AP

Trofej Lige šampiona

Nakon duela koji su odigrani u sredu, saznali smo imena svih osam ekipa koji će se naći u žrebu za četvrtfinale Lige šampiona i nastaviti pohod na osvajanje "ušatog".

Među osam timova koji željno iščekuju žreb u Nionu, koji je na programu u petak u 12 časova, nalaze se čak tri italijanska tima - Inter, Milan i Napoli.

Serija A i njeni članovi su prethodnih godina bili u senci velikana iz Engleske i Španije, a o krizi italijanskog fudbala najbolje govori činjenica da je poslednji osvajač elitnog takmičenja u Evropi bio Inter, još davne 2010. godine. Od tada, samo dva finala, Juventusova iz 2015. i 2017. godine, u kojima je tim iz Torina oba puta doživeo poraze. Mršav učinak za jednu takvu fudbalsku svetsku i evropsku velesilu.

Foto: Tanjug/AP

Kviča Kvarackelija je najveće otkrovenje ove sezone u Evropi

Ipak, čini se da je ovo godina preokreta, a predvodnik novog talasa je fantastični tim Napolija, najveće iznenađenje u Evropi ove sezone. Tim Lućana Spaletija je već na pragu osvajanja domaćeg prvenstva, a nakon rutinske pobede u dvomeču sa Ajntrahtom, nalaze se među osam timova preostalih u takmičenju koje nikada nisu osvajali.

Osim njih, svoje ime u kuglicama će imati i milanski velikani - Milan i Inter. Ovo će biti prvi put još od sezone 2005/06 u kojoj će oba tima iz ekonomskog centra Italije igrati četvrtfinale, što je svakako nezamisliv podatak za grad koji je dao osvajača Lige šampiona čak 10 puta (Milan sedam, Inter tri).

Foto: Tanjug/AP

Inter i Milan zajedno u četvrtfinalu posle 18 godina

Čini se i da su italijanski timovi imali malo sreće u žrebu, pošto je ekipa Stefana Piolija naletela na Totenhem, koji je u vidljivom padu forme, dok je Inter posle velike muke i drame u završnim minutima izbacio Porto, koji se muči i u domaćem prvenstvu.

Ipak, znajući Italijane, nikome neće biti lako ukoliko naleti na neki od ova tri kluba u narednoj fazi takmičenja.

Društvo će im u žrebu praviti i Englezi Mančester siti i Čelsi. Siti mora da pojuri pehar u elitnom takmičenju, vremna za čekanje više nema, a pobeda od 7:0 protiv Lajpciga je svakako dobar znak za sve navijače tima sa Etihada. Sa druge strane, čini se da su "plavci" konačno počeli da opravdavaju ogromne pare uložene u tim, a Liga šampiona je ostalo poslednje takmičenje u kom mogu da spasu sezonu, koja je trenutno za zaborav.

Foto: Tanjug/AP

Erling Holand je postigao pet golova protiv Lajpciga

Prema očekivanju, među osam je i nemačka sila Bajern Minhen, koja je rutinski izbacila PSŽ, a tu je i Real, koji je nešto posebno kada je Liga šampiona u pitanju. U prvenstvu i Kupu se muče, ali su, kao i uvek, najbolji tamo gde je i najteže, pa su i dalje u trci za odbranom trofeja. Ono što je interesantno je da će Španci imati samo jedan tim u završnici, pošto su Atletiko Madrid i Barselona ispali još u grupnoj fazi.

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema i Real nastavljaju pohod na titulu

Poslednji, ali svakako ne i najmanje bitan, učesnik žreba u Nionu je Benfika, koja ove godine dominira u Portugalu, završila je u svojoj grupi ispred PSŽ-a i Juventusa, a pobeda u dvomeču od 7:1 protiv Klub Briža je pokazatelj da će svi timovi morati da shvate "orlove" vrlo ozbiljno.

Žreb počinje u petak u 12 časova, a posle će biti održano izvlačenje kuglica i za preostala evropska takmičenja. Prvo će klubovi iz Lige Evrope saznati rivale u 13 časova, a zatim je u 14 časova zakazan žreb za Ligu konferencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading