MESAR PRETI, PA VREĐA OD NEMOĆI: Sad lažeš, sram te bilo - jezivo svedočenje o mlevenju Mitića

Autor:

Hronika

16.03.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

MESAR PRETI, PA VREĐA OD NEMOĆI: Sad lažeš, sram te bilo - jezivo svedočenje o mlevenju Mitića

Foto: E Stock, Starsport, Tužilaštvo za organizovani kriminal

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Bojan Hrvatin

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na suđenjima pre dve nedelje, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana ove grupe suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, koje je nastavljeno u ponedeljak, utorak, pa i danas.

Marko Miljković je nastavio da ispituje svedoka-okrivljenog Bojana Hrvatina koji otkriva sve detalje o organizovanoj kriminalnoj grupi.

Miljković:Šta ste uradili sa tri noža, sekirom... Šta se desi kad se prospe sona kiselina

Hrvatin: Prvo neprijatni misris pa onda krene da magl.

MIljković: Gde je bio šteker za mašinu?

Hrvatin: Nisam je uključivao. Samo sam uništavao leševe, nisam obraćao pažnju.

Miljković: Šta su savetovali Lalić i Budimir oko mašine?

Hrvatin: Sećam se da su pali osigurači kada je uključio Draganić mašinu i da mu je Lalić rekao da se ne pravi pametan da "uradi kao prošli put".

Miljković: Gde je uštekovao tu mašinu?

Hrvatin: Ne sećam se dok je bila gore u garaži, posle dole kada je preneta u prostoriju bio je šteker. Ja posle dole nisam učestvovao u rešavanju tela, a nisam palio ni mašinu. Dok je stajala u garaži, Draganić je palio mašinu na prekidač sa desne strane kada se gleda na izlaz gde izlazi mleveno meso

Miljković: Da li si video te noževe koji melju?

Hrvatin: Bila je rupa u koju se ubacuju pripremljeni delovi tela, vrti na napred, napred izlazi meso. Nisam ja sklapao mašinu

Miljković: Gde se pali mašina?

Hrvatin: Draganiće je palio sa desne strane.

MIljković: Koje boje je dugme?

Hrvatin: Mislim tamnije, ali ne znam.

Miljković: Kad se pokrene mašina vidiš li noževe koji melju?U koju stranu vrte noževi? Sudija ne zezam nego je to bitno.

Hrvatin: Kako ja da znam. Napred izlazi meso.

Republika

Foto: Tužilaštvo za organizovani kriminal

Bojan Hrvatin

Miljković: Kojom rukom je Draganić izbacivao delove za mlevenje? I ovo je sudija bitno, ne pitam bezveze.

Hrvatin: Ja sam stajao sa leve strane, a Draganić do zida, ja pridržavam levom rukom korito, a on sa desnom rukom vadi meso. 

Miljković: Ima li Draganić prste i oštećenja na rukama.

Hrvatin: Ne znam.

Miljković: Ovako... kada bi ti rekao da Draganić nema dva prsta na levoj ruci. 

Hrvatin: Stvarno nemam pojma.

Miljković: Jel mašina imala varove osim po sredini. Lalić nije znao.

Hrvatin: Nisam obraćao pažnju. Fizički se i iz daljine video var na sredini. Rekao sam da mašina ne može da prođe neraskopljena u prostoriji. Video sam da je varena.

Sudija predočava da je Bojan Hrvatin rekao da nije mogla da uđe mašina.

Miljković: Zato i pitam jer je rekao da je zavarena, a nije pričao po sredini. Sad lažeš, sram te bilo.

Hrvatin odgovara da nije obraćao pažnju na to, a sudija opominje Marka Miljkovića i iznanada određuje polučasovnu pauzu radi odmora svih stranaka u postupku.

Da podsetimo, Hrvatin je na dva ročišta govorio o svojim neposrednim i posrednim saznanjima. Sudu je na dva ročišta ispričao na koji način je pristupio kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, hijerarhiji u klanu, ubistvu Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića.

U ponedeljak je taksativno opisao ubistva na Krfu i u Atini, a naveo je i ko su izvršitelji zločina. Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu su ubila četvorica muškaraca među kojima je i izvesni Dušan Jovanović. Hrvatin je naveo da je, pored Jovanovića, u toj likvidaciji učestvovao i muškarac čiji je nadimak Giba, Šuškavi, dok je Vlada Vojinović vozio egzekutore na Krf i sređivao ima dokumente. Jovanović, Giba i Vojinović, o kojima govori Hrvatin, prvi put su se spomenuli u vezi ubistva na Krfu.

Hrvatin je, uz ostala ubistva, naveo i ubistvo škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

- Što se tiče Atine, Milinko Brašnjović, koji je bio jedan od direktnih izvršilaca, ispričao mi je da su bili uhapšeni par dana ranije i da je Veljko bio ljut, da su nosili maske i da su se dvoumili da li da uđu u restoran jer je bilo kamera. On je objasnio da je ušao i rekao "Kalispera". Video je da nisu za stolom za kojim je trebalo da sede Dedović i Stamatović, ali ih je video za drugim stolom i da nisu obraćali pažnju. Rekao je da je on pucao u Dedovića, a da je Lainović (Ljubomir) prišao i pucao u Stamatovića, koji je skočio na pištolj.

U utorak je Hrvatin govorio o planu da se ubije Slavoljub Trajković Trajko. On je tom prilikom govorio i o Nebojši Stojkoviću Stojketu koji je, prema njegovim rečima, spasao Trajka od Belivukovog mlina.

Hrvatin je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana".

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 15 godina priča o zločinima koje su pripadnici ove grupe počinili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading