LUDNICA U LŠ: Nestvarni Haland ispratio Lajpcig sa SEDMICOM - Inter preživeo DRAMU u nadoknadi! (VIDEO)

Autor:

Sport

14.03.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras se igraju još dve revanš utakmice osmine finala Lige šampiona, a njih možete pratiti u live blogu na portalu Republika.rs.

LUDNICA U LŠ: Nestvarni Haland ispratio Lajpcig sa SEDMICOM - Inter preživeo DRAMU u nadoknadi! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland

Završene su još dve revanš utakmice Lige šampiona, a plasman dalje su obezbedile ekipe Mančester sitija i Intera.

Fudbaleri Mančestera su prošli dalje nakon što su na Etihadu pregazili Lajpcig, rezultatom 7:0 (3:0), a predvodio ih je neverovatni Erling Haland, koji je postigao pet golova i izjednačio rekord elitnog takmičenja po broju pogodaka na jednoj utakmici.

Norvežanin je mrežu Nemaca načeo u 22. minutu, nakon što je glavni arbitar Slavko Vinčić pokazao na belu tačku, posle izuzetno sumnjive situacije u kaznenom prostoru Lajpciga. Napadač Sitija je bio siguran sa jedanaesterca, a samo dva minuta kasnije je duplirao prednost, nakon što je natrčao na odbijenu loptu posle šuta Kevina de Brujnea. Sve je bilo gotovo u nadoknadi prvog dela, kada je norveški igrač stigao do het-trika, jer se najbolje snašao u kaznenom prostoru, posle šuta Rubena Diasa.

Siti je u istom ritmu nastavio i u drugom delu, a 4:0 je bilo već u 49. minutu, strelac je bio Ilkaj Gundogan. Svoj četvrti gol Haland je dao u 54. minutu, a tri minuta kasnije je stigao i do svog petog gola na utakmici. Konačan rezultat susreta postavio je Kevin De Brujne u 91. minutu maestralnim udarcem van kaznenog prostora.

Dalje je prošao i Inter, nakon što je uspeo da u Portugalu izvuče 0:0 sa ekipom Porta.

Italijani su u prvom meču preko Lukakua stigli do minimalne prednosti, a to su sačuvali na Dragau, pa su „bukirali“ mesto u četvrtini finala.

Nismo videli veliki broj šansi, Inter je rutinski održavao prednost u prvom delu, a slično je viđeno i u nastavku. Ipak, u finišu smo videli nestvarnu dramu. Portugalci su u nadoknadi krenuli na sve ili ništa, a u poslednja tri minuta su pogodili čak dve prečke, ali i jednu stativu, pa je Inter na neverovatan način prošao dalje. Videli smo u poslednjem minutu i crveni karton za Portugalce, a dobio ga je Pepe Akino.

Do kraja osmine finala je ostalo da se odigraju još dva meča, pošto će sutra Real Madrid dočekati Liverpul, dok će Napoli na jugu Italije ugostiti Ajntrahtu iz Frankfurta.

LIVE BLOG

FK Mančester siti - FK Lajpcig 7:0 (3:0) (Haland 22, 24, 45+1, 54, 57 Gundogan 49, De Brujne 90+1)

FK Porto - FK Inter 0:0 (0:0)

Tok mečeva:

91. minut - GOOOOL! Mančester je stigao i do sedmog gola, ovaj put je strelac De Brujne! Belgijanac je namestio loptu na nekih 20 metara i sjajnim udarcem je matirao Blasviha. To je i poslednje što smo videli na ovom meču, pošto je Slavko Vinčić sudio kraj.

87. minut - Porto pokušava da stigne do gola, ali bezuspešno, Inter je zatvorio sve prilaze svom golu.

76. minut - Šansa za Porto, Marko Grujić je šutirao, ali sjajna odbrana Andrea Onane.

69. minut - U Portugalu je i dalje 0:0, tako da tim Simone Inzagija ima rezultat koji i h vodi dalje.

62. minut - Kraj maltretiranja odbrane Lajpciga, Haland je konačno napustio teren, nakon pet postignutih golova. Takođe, izašli su i Rodri i Stouns, a u igru su ušli Alvarez, Gomez i Filips. Trostruka izmena i u Lajpcigu, Poulsen, Simakan i Andre Silva su zamenili Vernera, Forsberga i Haidaru.

57. minut - GOOOOL! Mančester siti vodi sa 6:0, ponovo Haland! Neverovatan meč Norvežanina, postigao je već pet golova u roku od samo 35 minuta. Dominacija kakva dugo nije viđena.

54. minut - GOOOOL! Mančester siti vodi sa 5:0, neverovatni Haland je stigao do svog četvrtog gola! Norvežanin se najbolje snašao posle kornera, pa je iz drugog šuta savladao Blasviha.

49. minut - GOOOOL! Mančester siti vodi sa 4:0, strelac je Gundogan! Sjajan udarac Nemca, lopta je prošla jednom igraču Lajpciga kroz noge, a zatim je završila u maloj mreži Blasviha.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na oba duela.

Kraj prvih poluvremena na obe utakmice!

46. minut - GOOOOOL! Mančester siti vodi sa 3:0, ponovo je Erling Haland strelac! Šutirao je Ruben Dias posle kornera, lopta je pogodila stativu, a najbolje se zatim snašao ko drugi nego Norvežanin, koji stiže do het-trika za samo poluvreme.

34. minut - Nova sumnjiva odluka, Slavko Vinčić je ponovo na strani Sitija, ponovo neopravdano. Pokosio je Ederson fudbalera Lajpciga van kaznenog prostora, ali Slovenac nije ni faul dosudio. Timo Verner je dobio žuti karton zbog prigovora.

31. minut - Umalo da Haland stigne do het-trika u samo osam minuta. Ipak, ovaj put je Blasvih zaustavio udarac. U drugom meču je i dalje mirno, nema većih šansi na duelu Porta i Intera.

24. minut - GOOOOOL! Mančester siti vodi sa 2:0, ponovo Haland! Samo minut posle prvog gola, stiže i drugi. De Brujne je šutirao, pogodio je prečku, ali je Norvežanin naleteo i poslao loptu u praznu mrežu.

22. minut - GOOOOOL! Mančester siti vodi sa 1:0, strelac je Erling Haland! Norvežanin je pogodio sa bele tačke, iako je Blasvih pročitao stranu, pa tim Pepa Gvardiole stiže do vođstva.

20. minut - Penal za Siti! Lopta je nakon kornera okrznula ruku Hanrihsa, Slovenac Vinčić je išao da gleda VAR, i odlučio je da ipak pokaže na belu tačku, iako je kontakt bio u najmanju ruku minimalan.

10. minut - Velika šansa za Erlinga Halanda. Pobegao je Norvežanin poslednjoj liniji Lajpciga, ali je njegov udarac zasutavio Blasvih.

3. minut - Velika šansa za Siti već u trećem minutu. De Brujne je prošao po desnoj strani, pronašao je Gundogana, ali je ovaj šutirao preko gola.

1. minut - Počeli su večerašnji dueli u Ligi šampiona.

Počeli su dueli u Mančesteru i Portu!

20:15 - Poznati su sastavi za večerašnje duele:

Mančester siti: Ederson - Stouns, Akandži, Dias, Ake - Rodri, De Brujne, Gundogan - Silva, Griliš, Haland

Lajpcig: Blasvih - Henriks, Orban, Gvardiol, Raum - Haidara, Kampl, Lainer - Soboslai, Forsberg, Verner

Porto: Kosta - Pepe, Kardoso, Markano, Zaidu - Eustaćo, Uribe, Grujić, Galeno - Evanilson, Taremi

Inter: Onana - Darmian, Aćerbi, Bastoni - Damfris, Barela, Čaganoglu, Mhitarijan, Dimarko - Martinez, Džeko

UVOD

Fudbaleri Mančester sitija dočekaće večeras od 21 čas Red Bul Lajpcig u revanš meču osmine finala elitnog takmičenja u Evropi.

Posle prvih 90 minuta rezultat je 1:1. Englezi su poveli u Nemačkoj golom Mareza u prvom delu igre, ali je Joško Gvardiol izjednačio u nastavku, čime je izabranicima Pepa Gvardiole otežao misiju plasmana dalje.

Jasno je da u Sitiju više nemaju vremena i da je ovo sezona u kojoj je cilj osvajanje Lige šampiona, tako da se pred izabranicima španskog stručnjaka nalazi prvo od nekoliko finala na putu do "ušatog".

Još jedan meč će biti odigran u isto vreme, a ekipa Porta će na svom "Dragau" ugostiti Inter. 

Italijanski tim je pre tri sedmice slavio na svom terenu, tako što je Romelu Lukaku u 86. minutu pogodio za minimalno vođstvo ekipe iz Milana, a sada će tim Simonea Inzagija pokušati da 1:0 odbrani na gostovanju vrlo nezgodnom Portu.

Ranije su prolaz obezbedili Benfika, Milan, Bajern i Čelsi, dok su sutra na programu još dva meča osmine finala - Real će dočekati Liverpul, dok će Napoli igrati protiv Ajntrahta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading