VUNDERKINDOVIĆI OČARALI EVROPU! Vrhunske partije mladih srpskih košarkaša

Autor: Aleksa SIMIĆ

Sport

04.04.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Evroliginom ANGT turniru u Železniku blistali Topić iz Zvezde, Partizanov Drezgić i Mušicki iz Mege.

VUNDERKINDOVIĆI OČARALI EVROPU! Vrhunske partije mladih srpskih košarkaša

Foto: Starsport

Nikola Topić

Srpska košarka ne mora da brine pošto je na nedavno završenom kvalifikacionom ANGT turniru Evrolige zapaženu ulogu imalo nekoliko mladih igrača. Pre svih, tu se misli na Nikolu Topića iz Crvene zvezde (17), Sava Drezgića (17) iz Partizana i Meginog Andreja Mušickog (18).

Topić je ostvario neverovatne brojke zbog kojih, nesumnjivo, njegov otac i legendarni srpski as Milenko blista od ponosa. Nikola je u polufinalu turnira protiv tima Next Generation (96:95) postigao pobedonosni koš na dve sekunde do kraja, a meč je završio sa 49 poena (10-13 za dva, 3-7 za tri, 20-20 penali), tri skoka i 12 asistencija za ukupni indeks korisnosti 65.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Topić

Junior Partizana Drezgić doneo je jedini trijumf svom timu protiv Venecije (87:79) s jednom od najboljih individualnih partija, ubacivši 27 poena,12 skokova i 10 asistencija, a ovaj tripl-dabl doneo mu je indeks korisnosti 44.

Republika

Foto: Starsport

Savo Drezgić

Nekoliko vunderkindova ima i Mega, pobednik turnira u Železniku, koja se trijumfom nad Zvezdom u finalu (80:79) kvalifikovala na završni turnir u Kaunasu (19-21. maj), osvojenom prošle godine. Blistali su Filip Jović sa 18 koševa, odnosno Andrej Mušicki (11), koji je u prethodnim mečevima, prema mišljenju mnogih, ostavio najbolji utisak.

Miroslav Muta Nikolić, proslavljeni srpski trener, govorio je za Srpski telegraf o mladim nadama i potencijalnim reprezentativcima Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Miroslav Muta Nikolić

- Topić je i ranije dokazivao da ima ozbiljan talenat, ja bih ga ostavio u seniorskoj ekipi Crvene zvezde da pronađe svoj prostor, da uz vrhunske igrače poput Kampaca i Nedovića doprinese timu bar nekih pet minuta tokom meča. Mali je najveći potencijal u Srbiji i mislim da će više napredovati ako igra sa starijima, a ne sa mlađima. Odavno nisam video da je neko dao 50 poena i moramo da ga podržimo, biće ozbiljan igrač ako mu se da šansa. Mnogim mladim igračima sam dao vetar u leđa da bi postali najbolji. Takođe, i ostalima iz Partizana i Mege treba da se da šansa jer šta smo uradili ako odu u neki strani klub zbog nezadovoljstva - rekao je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading