SPEKTAKL U BEOGRADU: Mega posle DRAME pobedila Crvenu zvezdu i izborila završni turnir Evrolige!

Autor:

Sport

02.04.2023

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je još jednom pokazala zašto je zemlja košarke.

SPEKTAKL U BEOGRADU: Mega posle DRAME pobedila Crvenu zvezdu i izborila završni turnir Evrolige!

Foto: Twitter/Printscreen/KK Mega

Andrej Mušicki

Košarkaši Mege osvojili su juniorski kvalifikacioni evroligaški turnir u Beogradu, pošto su posle produžetka savladali ekipu Crvene zvezde sa 80:79.

Videli smo nestvarnu dramu u finalu "Marko Ivković" turnira, a na kraju su, posle više od dva sata spektakla, mogli da se raduju igrači Mege, koji su na ovaj način izborili plasman na završni turnir Evrolige.

Crvena zvezda je imala vođstvo na samom startu meča, imali su "domaći" košarkaši i dvocifreno vođstvo, ali se Mega vratila i preokrenula, pa su na poluvremenu imali +5 (42:37).

Nastavili su aktuelni šampioni Evrolige u ovom uzrastu u istom ritmu, imali su čak i +15, ali su se crveno-beli vratili i uveli meč u totalnu dramu. U poslednjoj sekundi je Nikola Topić imao dva slobodna bacanja pri vođstvu Mege od jedan razlike, ali nije uspeo da ubaci oba, pa se otišlo u produžetke.

Tamo se nastavila drama, Dožić je pogodio iz skoka u napadu na sedam sekundi do kraja za vođstvo Mege, a u poslednjem napadu je trojku promašio Andrej Lučić, pa su posle triler završnice košarkaši u ružičastim dresovima izborili plasman dalje.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Filip Jović sa 15 poena, Andrej Mušicki je dodao 11, uz deset asistencija i osam ukradenih lopti, a isti broj poena je ubacio i Asim Đulović.

U poraženom timu, Lazar Gačić je postigao 20 poena, Nikola Topić je dodao 18, a Andrija Vuković 14.

U Kaunasu, na završnom turniru, učestvovaće ekipe Mege, Barselone, Real Madrida, Huventuda i ANGT tima, a preostala tri učesnika će biti poznata nakon dodela specijalnih pozivnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading