DELIJE U TRANSU: Zvezda saznala sjajne vesti iz Evrolige - crveno-beli ipak PROŠLI DALJE!

Autor:

Sport

01.04.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatičan rasplet u Beogradu.

DELIJE U TRANSU: Zvezda saznala sjajne vesti iz Evrolige - crveno-beli ipak PROŠLI DALJE!

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde su se plasirali u finale kvalfikacionog juniorskog turnira Evrolige, koji se održava u Beogradu, pošto su posle neverovatne drame pobedili ekipu ANGT sa 96:95, nakon produžetka.

Viđena je nestvarna utakmica u hali "Basket siti", ANGT (tim sačinjen od igrača koji nastupaju u različitim klubovima širom Evrope) je vodio čitav meč, ali je u samoj završnici Zvezda stigla do prednosti. Ipak, u poslednjem napadu regularnog dela Vasilije Todorović je pogodio trojku za 81:81, pa se otišlo u dodatnih pet minuta.

Tamo smo ponovo videli spektakl, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a meč je na kraju rešio ko drugi nego Nikola Topić, koji je pogodio flouter u poslednjoj sekundi i na taj način svom timu doneo plasman u veliko finale.

Nikola Topić je svakako bio najzaslužniji za trijumf svog tima, a postigao je neverovatnih 49 poena (10/13 za 2, 3/7 za 3, 20/20 sl. bacanja), a uz to je imao i 12 asistencija, 11 iznuđenih faulova, kao i po tri skoka i ukradene lopte, što mu je bilo dovoljno za indeks korisnosti od 65.

Njega je najbolje pratio Lazar Gačić sa 15, dok je Andrija Vuković ubacio deset poena. Sa druge strane, u ANGT timu, koji je sa klupe u Beogradu predvodio Peteri Koponen, najefikasniji je bio David Mirković sa 32 poena, dok je Vasilije Todorović postigao 23. Dvocifren je bio i Aleksandar Uge sa 13.

U velikom finalu, koje je na programu u nedelju od 18 časova i 30 minuta, Crvena zvezda će igrati sa pobednikom duela u kom se sastaju Mega i INSEP, a taj meč počinje u 19 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading