RADOST JE KRATKO TRAJALA: Novak Đoković OSTAJE bez prvog mesta na ATP listi?

Autor:

Sport

01.04.2023

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser bi vrlo brzo mogao da čelo prepusti Karlosu Alkarasu.

RADOST JE KRATKO TRAJALA: Novak Đoković OSTAJE bez prvog mesta na ATP listi?

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Novak Đoković će od ponedeljka ponovo biti prvi teniser sveta, nakon što je Karlos Alkaras poražen u polufinalu Masters turnira u Majamiju.

Špancu je za ostanak na čelu karavana bilo potrebno da osvoji turnir na Floridi, ali se tamo isprečio Janik Siner, koji ga je sa 2:1 savladao u polufinalu i na taj način mu se revanširao za poraz iz Indijan Velsa.

Posle ovog neuspeha Alkarasa, koji je u Majamiju branio titulu, Novak Đoković se ponovo, nakon samo dve nedelje pauze, vraća na prvo mesto. Ali, moguće je da će se ta situacija ubrzo ponovo promeniti.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Naime, 9. aprila počinje Masters u Monte Karlu, gde su i Novak i Karlos prošle sezone ispali odmah na startu, tako da brane svega 10 ATP bodova. Trenutna razlika na vrhu će biti 380 bodova u korist srpskog igrača, tako da ako Alkaras osvoji titulu u Kneževini, on će se odmah, nakon samo dve sedmice, vratiti na vrh tabele.

Ukoliko to ne bude slučaj, Alkarasu će biti potrebno da stigne makar do finala, a da Novak ispadne do četvrtfinala, kako bi mladi španski teniser ponovo zaseo na čelo ATP tabele.

Jasno je da će Alkaras biti jedan od glavnih favorita u Monte Karlu, ali je sigurno da će se tu pitati i Novak, ali i Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, kao i mnogi drugi, tako da je sigurno da nas na prvom Mastersu na šljaci ove sezone čeka pravi spektakl.

Turnir počinje 9. aprila, a trajaće sve do 16. Titulu brani Stefanos Cicipas, koji je prethodne sezone u finalu slavio protiv Alehandra Davidoviča Fokine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Darko

04.04.2023 22:50

Ala si napisao ko njegos koja kobinacija😂😂😂😂😂😂