NAJNOVIJA ODLUKA VIMBLDONA! Ovo su svi ČEKALI DA ČUJU!

Autor:

Sport

31.03.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada više nema dileme!

NAJNOVIJA ODLUKA VIMBLDONA! Ovo su svi ČEKALI DA ČUJU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Ruski i beloruski teniseri učestvovaće na ovogodišnjem Vimbldonu, zvanično je objavio prestižni britanski grend slem turnir.

Organizatori Vimbldona odlučili su da ukinu zabranu za tenisere i teniserke iz pomenutih zemalja, te će se oni ove godine takmičiti na, možda i najprestižnijem, teniskom turniru sveta.

 

 

Prošle godine Vimbldon je odlučio da zabrani ruskim i beloruskim takmičarima da učestvuju na turniru, a kasnije je zbog te odluke ATP "kaznio" čelnike ovog grend slema tako što se bodovi prošle godine nisu računali.

Ipak, i pored toga što se bodovi nisu računali, teniseri su gubili one osvojene godinu dana pre toga, pa je suštinski najveću kaznu zaradio Novak Đoković koji je osvojio turnir i 2021. ali i 2022. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković posle finala Vimbldona prošle godine

 

Razlog za zabranu Rusima i Belorusima bio je rat u Ukrajini, a sada će teniseri i teniserke iz ovih zemalja moći da se takmiče, ali kao "neutralni" igrači i igračice, a ne pod zastavama svojih zemalja.

Takođe, najavljeno je da ih čeka brutalna kazna ukoliko bilo šta pričaju o ratu.

Vimbldon se ove godine održava od 3. do 16. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading