PRETI NOVAKU, DA LI ĆE I DA GA SAČUVA? Italijan se IZJEDNAČIO sa Đokovićem i poslao JASNU poruku!

Autor:

Sport

30.03.2023

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je baš on igrač koji će se umešati u svetski vrh?

PRETI NOVAKU, DA LI ĆE I DA GA SAČUVA? Italijan se IZJEDNAČIO sa Đokovićem i poslao JASNU poruku!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nisu dozvolili Novaku Đokoviću da kao nevakcinisani stranac uđe u Sjedinjene Američke Države i zaigra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, pa su neki drugi teniseri iskočili u prvi plan.

Jedan od igrača koji je apsolutno iskoristio svoju šansu definitivno je mladi Italijan Janik Siner.

On je furioznom igrom protiv Emila Rusovuorija (6:3, 6:1) za samo sat vremena i 16 minuta stigao do polufinala Majamija gde će se sastati sa boljim iz duela Karlos Alkaras - Tejlor Fric. Italijan je briljirao i u Indijan Velsu gde je takođe stigao do polufinala (poražen upravo od Alkarasa), te je sa nepune 22 godine postao jedan od najmlađih tenisera koji su u jednoj sezoni stigli do ove faze dva vezana Mastersa u Americi. Pre njega to su do 22. godine uradili još i Agasi, Kurijer, Đoković i Mari po dva puta, a Nadal i Alkaras po jednom. 

Siner je briljantnim igrama najavio da bi mogao da se umeša u sam vrh svetskog tenisa, ozbiljno je pripretio Đokoviću, ali bi mogao i da ga vrati na prvo mesto ATP liste ako u eventualnom polufinalu protiv Alkarasa upiše pobedu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

 

Upravo je posle pobede protiv Rusovuorija Siner pričao o Karlosu Alkarasu:

Zadovoljan sam nivoom igre koji sam prikazao, posebno u prvom setu. Kada smo se vratili posle kiše na teren, dobro sam se prilagodio uslovima. Voleo bih da u polufinalu igram protiv Alkarasa, osećam da me on čini boljim igračem. Bio bih presrećan da igram protiv njega, uvek se radujem tim susretima - rekao je Janik Siner.

Ekspresnim završavanjem mečeva do polufinala mastersa u Majamiju Italijan je ostvario još jedan podvig. Na putu ka polufinalu Siner je izgubio samo 23 gema, te je uspeo da izjednači poduhvat Novaka Đokovića iz 2014. godine kada je do ove faze turnira u Majamiju prepustio isti broj gemova protivnicima. Zanimljivo je da je tada Nole imao meč manje jer mu je Nemac Florijan Majer predao, te je ovo ostvarenje Sinera samim tim još veće. Ipak, nije uspeo trenutno 11. igrač planete da prestigne Rafaela Nadala po ovom parametru - "bik sa Majorke" je pomenute 2014. godine do polufinala Majamija stigao uz izgubljen 21 gem (mada i jedan izgubljen set).

Sve ovo govori u prilog tome da će na Sinera ozbiljno morati da se računa kada je vrh ATP liste u pitanju, a sada je izvesno i da će Italijan koji 22 godine puni 16. avgusta, već posle Majamija napredovati među deset najboljih tenisera na planeti. Trenutno mu je najbolja pozicija bila deveto mesto, a koji će biti u ponedeljak zavisi od učinka u Majamiju.

Šta vi mislite, koliko Siner može u Majamiju?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading