KO OVO REŽIRA? Novak je PRVI teniser planete, ali je i dalje IZA Karlosa Alkarasa! Drama tek DOSTIŽE VRHUNAC!

Autor:

Sport

27.03.2023

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigao je još jedan ponedeljak, a sa njim i novi, veoma zbunjujući, podaci.

KO OVO REŽIRA? Novak je PRVI teniser planete, ali je i dalje IZA Karlosa Alkarasa! Drama tek DOSTIŽE VRHUNAC!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković trenutno je drugi teniser planete, ali je Novak Đoković trenutno i prvi teniser planete!

Ne, nije greška! Pitate se kako je ovo moguće? Stiže i objašnjenje!

Ovaj ponedeljak najbolji srpski teniser dočekao je na drugom mestu ATP liste sa 7.160 bodova. Prvoplasirani Karlos Alkaras ima 7.420 i na čelu će ostati ako osvoji turnir u Majamiju gde je stigao do osmine finala i to pobedom protiv Dušana Lajovića (6:0, 7:6).

Ipak, uporedo sa zvaničnom ATP listom, postoji i tabela uživo, prema kojoj je Đoković trenutno prvi na svetu! Ova lista prati aktuelne rezultate i poredak na osnovu poslednjih odigranih mečeva, a na njoj Nole ima 7.160 bodova, a Alkaras 6.510 pošto u nastavku turnira u Majamiju brani još 910 poena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

 

Da bi Đoković i zvanično ponovo došao na vrh ATP liste potrebno je da mladi Španac ne stigne do titule na Floridi. Ko sve stoji na putu Karlosu Alkarasu?

U osmini finala Alkaras će igrati protiv domaćeg tenisera i 16. nosioca Tomija Pola. Zanimljivo je to da su se Pol i Alkaras samo jednom do sada susreli i da je Amerikanac slavio sa 2:1 (6:7, 7:6, 6:3). Bilo je to u Montrealu prošle godine.

Dakle, razloga za nadu ima, a ako Alkaras ipak ostvari trijumf, u četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa boljim iz duela Holger Rune - Tejlor Fric. Bio bi ovo ozbiljan izazov i velika prepreka za mladog Španca, a ako i nju sruši polufinale će igrati protiv nekog od sledeća četiri tenisera: Rubljov, Siner, Van de Zandšulp ili Rusovori.

Konačno, poslednja eventualna prepreka, ako favoriti budu pobeđivali, biće Stefanos Cicipas ili Danil Medvedev.

Pred Alkarasom je dug i izazovan put, te su šanse da Nole naredni ponedeljak zvanično dočeka na vrhu ATP liste više nego realne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading