TO SE ČEKALO! Novak OTVORIO DUŠU o rivalstvu sa Rodžerom i Rafom!

Autor:

Sport

21.03.2023

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom razgovora za CNN najbolji srpski teniser dotakao se i najvećeg rivalstva sa Švajcarcem i Špancem.

TO SE ČEKALO! Novak OTVORIO DUŠU o rivalstvu sa Rodžerom i Rafom!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je GOAT

Novak je za CNN govorio o mnogim temama, najviše o neodlasku u SAD i propuštanju mastersa u Indijan Velsu i Majamiju.

Ukupno je prvi reket Srbije 11 puta osvajao ove masterse, ali već dve godine ne igra u "kalifornijskoj pustinji" i na Floridi.

Osim toga, Đoković se dotakao i o velikom rivalstvu sa Rafaelom Nadalom i penzionisanim Rodžerom Federerom, koji se uz Noleta smatraju najvećim igračima "belog sporta" svih vremena. 

Foto: Tanjug/AP

 

Srpski as je u razgovoru za CNN izjavio da je popi*deo, pošto je morao da bude u istoj eri sa njima.

- Ojačali su me, i psihički i fizički, moja igra je poboljšana zbog svih ovih mečeva koje smo igrali jedni protiv drugih, najviše zbog mečeva koje sam izgubio od njih, nekih velikih mečeva - rekao je Đoković američkim novinarima.

Podsetimo, Novak je protiv Nadala igrao 59 puta, ima 30 pobeda i jedan poraz manje. Poslednji put su se sreli prošle godine na Rolan Garosu, kada je "kralj šljake" slavio sa 3:1 i izborio plasman u polufinale, a kasnije i osvojio Grend slem u Parizu.

Što se tiče okršaja sa penzinisanim Švajcarcem, rekete su ukrstili 50 puta. Srbin je trijumfovao 27 puta, dok je Rodžer slavio u 23 meča. Njihov poslednji duel održan je na Australijan Openu 2020. godine.

Tada je Nole pregazio Federera sa 3:0 i plasirao se u finale omiljenog Grend slema, koji je potom i osvojio savladavši Dominika Tima posle preokreta sa 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading