RUS LUPIO, PA OSTAO ŽIV: Novak ne igra, ali ISTO je sa Rafom... Alkaras je PRAVI BROJ JEDAN!

Autor:

Sport

20.03.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danil Medvedev našao je način da iskoči u centar pažnje.

RUS LUPIO, PA OSTAO ŽIV: Novak ne igra, ali ISTO je sa Rafom... Alkaras je PRAVI BROJ JEDAN!

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

Karlos Alkaras osvojio je turnir u Indijan Velsu pošto je u dva seta u finalu počistio Danila Medvedeva (6:3, 6:2).

Na ovaj način Španac se vratio na čelo ATP liste, a i pored toga što je prestigao Novaka Đokovića o srpskom teniseru pričao je najbolje posle pobede protiv Medvedeva.

Sa druge strane, Rus je po završetku ovog meča izneo niz čudnih izjava. Počeo je sa komentarom pobede Alkarasa.

Nisam igrao najbolje što mogu. Dešava se. Posle moje pobede nad Novakom u Dubaiju, rekao sam isto – jesam ja igrao dobro, ali Novak nije igrao kako ume. Zašto nisam igrao najbolje što mogu? Ne znam. Možda zbog njegove lopte, možda zbog vetra, njemu je zbog stila igre lakše da prođe kroz vetar. Nemam prave razloge, nekada oni ne postoje u tenisu - rekao je Medvedev, pa dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

 

- Jesam razočaran rezultatom u finalu, ali zadovoljan sam rezultatom – ponosan sam na ovo finale, jer je ovo šljaka na betonu, i ovo je dobar rezultat za mene. Mnogo bodova sam osvojio, i radujem se Majamiju.

Posle toga je tek usledio šou ruskog tenisera koji je uporedio zabranu ulaska u Ameriku koju je Novak Đoković dobio i zbog koje nije igrao u Indijan Velsu sa, više nego sumnjivom i diskutabilnom povredom Rafaela Nadala, a istakao je i da je Alkaras pravi broj jedan!

- Mislim da Alkaras jeste pravi broj 1. Nesrećno je to što Novak ne može da igra na svim turnirima, siguran sam da bi svi želeli da igra jer je uvek dobro videti ga na terenu. Ali tako je kako je. Ako se povrediš, isto je… Možemo i da kažemo: ’Da se Rafa nije povredio, možda bi bio broj jedan’. Ne znamo, jer je bio povređen. Isto je i sa Novakom. Da je mogao da igra sve turnire ove i prošle godine, moguće je da bi lista bila drugačija. Ali… Ali… Ne bi trebalo da bude ’ali’, Karlos je zasluženo broj jedan jer je osvojio više bodova od ostalih prethodne 52 nedelje, tako sistem funkcioniše - zaključio je Danil Medvedev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading