NOVAK OPERISAN! Oglasio se iz bolničke postelje - PROPUŠTA Rolan Garos!

Autor:

Sport

12.03.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokidao je ligamente u zglobu noge.

NOVAK OPERISAN! Oglasio se iz bolničke postelje - PROPUŠTA Rolan Garos!

Foto: Tanjug/AP

Denis Novak, poznati austrijski teniser, doživeo je tešku povredu, zbog koje će naredna dva meseca morati da bude van terena.

Naime, Novak je povredu doživeo još početkom februara, kada je morao da preda duel osmine finala čelendžera u Viljnusu, iako je vodio sa 1:0 u setovima protiv Damira Džumhura, dok je rezultat drugog dela igre bio 4:4.

Austrijanac je pokušao da se vrati na teren, ali nije uspeo, a na kraju je zajedno sa svojim stručnim štabom odlučio da se podvrgne operaciji, koja će ga narednih meseci odvojiti sa terena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dennis Novak (@dennisnovi)

U opisu svog Instagram posta, Novak je naveo da je doživeo dvostruki prelom zgloba u nozi, te da će naredna dva meseca biti u krevetu, a da će tek nakon toga krenuti sa treninzima, tako da je gotovo sigurno da će austrijski teniser propustiti celu sezonu na šljaci, kao i Rolan Garos, na kom bi svakako Denis morao da igra kvalifikacije, ukoliko bi želeo mesto u glavnom žrebu.

Novak je trenutno 144. teniser sveta, sa 415 ATP bodova, a nalazi se na trećem mestu po renkingu što se tiče austrijskih igrača, iza Dominika Tima, koji je 102, odnosno Jurija Rodionova, koji se nalazi na 131. mestu.

U karijeri i dalje nema nijednu titulu, najviši plasman mu je bilo 87. mesto na listi, a najbolji rezultat na grend slemovima je napravio 21018. godine, kada je stigao do trećeg kola Vimbldona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (5)

Loading
Наслов

12.03.2023 15:46

Безбразлук у наслову...

Psy

13.03.2023 17:26

Klik bejt manijaci

Paranoik

13.03.2023 18:25

Džiberizam