PROPUŠTA ROLAN GAROS? Navijači u NEVERICI - POKIDAO deo tetive!

Autor:

Sport

04.03.2023

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija je sve gora za legendarnog tenisera.

PROPUŠTA ROLAN GAROS? Navijači u NEVERICI - POKIDAO deo tetive!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Novak Đoković

Španski teniser Rafael Nadal i dalje nije odigrao nijedan duel još od Australijan opena, na kom je ispao u drugom kolu posle poraza od Mekenzija Mekdonalda.

Iako se u prvi mah nije činilo da je povreda toliko teška, Španac je izjavio da oporavak ide sporo, i da je situacija daleko od idealne.

- Napredujem sporo. Idem nedelju po nedelju. Slede mi testiranja da vidim kakvo je stanje povrede. Nisam mnogo pričao posle Australije, ali tamo sam doživeo baš veliki peh. Ta naprslina mišića je bila baš velika. Pokidao sam i deo tetive. Nalazi se na vrlo nezgodnom mestu. Da, oporavak ide znatno sporije nego što bih voleo - priznao je Nadal.

Dodao je i da je jedino što mu preostaje je da bude strpljiv i da čeka da stvari krenu na bolje.

- Nemam izbora, moram da budem strpljiv. Kalendar prolazi, nemam više 20 godina, posle onakve godine i svega što sam prošao, telo se zamori, ali radim šta mogu. Svaki dan sam na akademiji, trenira, idem u teretanu, na terenu sam 15 do 20 minuta kako bi zadržao snagu u rukama, ali sada čekam da stvari krenu na bolje.

Foto: www.profimedia.rs

Rafael Nadal je 14 puta osvajao Rolan Garos

Jasno je da mu je glavni cilj Rolan Garos, ali i dalje nema garancija da će uspeti da se oporavi do tada.

- Ne znam da li ću igrati u Monte Karlu, Barseloni, da li će to biti Madrid, ali želim da igram. Za mene je najvažnije da budem zdrav, kada igram na šljaci da imam osećaj da mogu da se takmičim i borim za krajnji cilj, što je za sada Rolan Garos - zaključio je najbolji igrač na šljaci u istoriji.

Podsetimo, Rafael Nadal je propustio turnir u Akapulku, a neće ga biti ni na turneji po Americi, pa će po prvi put posle 18 godina ispasti iz prvih 10 na ATP listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading