OBJAVLJENA LISTA NAJBOGATIJIH SPORTISTA! Dominira NJEGOVO LETEĆE VISOČANSTVO! Đoković predstavlja ISTOČNI BLOK! Evo na kome je Nole mestu!

Autor:

Sport

10.03.2023

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser Novak Đoković jedini je predstavnik Srbije na listi najbogatijih sportista sveta.

OBJAVLJENA LISTA NAJBOGATIJIH SPORTISTA! Dominira NJEGOVO LETEĆE VISOČANSTVO! Đoković predstavlja ISTOČNI BLOK! Evo na kome je Nole mestu!

Foto: ST/N. Mutić

Novak Đoković

Američki portal "Sportiko" objavio je listu sportista koji su najviše novca zaradili tokom karijere i posle povlačenja iz statusa aktivnog takmičara.

Na prvom mestu ove liste nalazi se najveća legenda NBA lige Majkl Džordan, bivši igrač Čikago Bulsa prednjači sa zarađenih 3,3 milijardi dolara.

Što se tiče same liste dominiraju Amerikanci, najviše NBA igrači, ali u Top 10 nalaze se samo "leteći Majkl" i Lebron Džejms, pošto je "Kralj" šestoplasiran. Na drugom mestu je golfer Tajger Vuds, pa slede njegove kolege Arnold Palmer i Džek Niklaus.

Foto: printscreen/twitter/Sportico

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković jedini je predstavnik Srbije na ovoj listi. Nole se našao na 41. poziciji sa, kako ovaj portal računa, zarađenih 575.000.000 dolara.

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo je najbogatiji sportista van SAD sa 1.500.000.000 dolara, a kapiten svetskih šampiona Argentine Leo Mesi je sedmi sa 1.220.000.000 dolara.

Penzionisani Švajcarac Rodžer Federer je najbogatiji čovek iz sveta tenisa, a Flojd Mejveder iz kategorije boksa.

Foto: printscreen/twitter/Sportico

 

Ukoliko bi se gledala samo Istok Evrope i Azija, Đoković je drugi najbogatiji sportista iza Filipca Manua Pakjaa koji je zaradio preko 700.000.000 dolara.

Foto: printscreen/twitter/Sportico

 

Trenutno najplaćeniji je Lebron Džejms nakon što je u 2022. godini zaradio 127 miliona dolara, ali ta lista odražava samo aktivne sportiste.

Nasuprot tome, penzioner Džordan je inkasirao 180 miliona dolara, skoro sve od svog starog sponzora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading