ĐOKOVIĆ OTKRIO! Veliki Novakov rival STIŽE na Srpska Open! Spektakl u NAJAVI!

Autor:

Sport

09.03.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada prvi teniser sveta Endi Marej mogao bi da zaigra u Banjaluci, otkrio je direktor turnira Đorđe Đoković.

ĐOKOVIĆ OTKRIO! Veliki Novakov rival STIŽE na Srpska Open! Spektakl u NAJAVI!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Endi Marej

Najmlađi brat najboljeg tenisera ATP liste Novaka Đokovića govorio je o planovima za turnir "Srpska Open" iz serije 250, koji se igra od 16. do 23. aprila.

Isti turnir je 2022. godine održan u Beogradu, a titulu je osvojio Rus Andrej Rubljov. Ove sezone prebačen je u Banjaluku, da bi teniski kompleks u Beogradu bio unapređen i u budućnosti dobio ATP 500 licencu.

Prema rečima direktora turnira Đorđa Đokovića očekuje se dolazak većih asova, nego što je bio slučaj u srpskoj prestonici.

- Nije tajna da želimo Endija Marija. Mislim da bi bila velika stvar da dođe. To bi bio ogroman uspeh. Poslali smo upit, na njemu je da kaže "da" ili "ne". Nema još puno vremena, ali oni svi vole da čekaju do poslednjeg trenutka - rekao je Đorđe Đoković za "Sportal.rs".

Foto: Starsport

 

Australijanac Nik Kirjos je takođe među zvanicama, a najmlađi od braće Đoković naglašava da nije iskjučeno da dođe.

- Ostavio sam mu specijalnu pozivnicu. Sa Kirjosom smo u stalnom kontaktu i on nije krio želju da dođe. Još prošle godine u martu smo prvi put pričali i ja sam se izjasnio da želim da ga dovedem po svaku cenu. Mislim da je sjajan zabavljač publike, fenomenalan igrač u svakom smislu, a na kraju krajeva on je jedan od prvih koji je stao iza mog brata kada se sve ono dešavalo u Australiji. Mi iz porodice znamo koliko je bilo teško i šta se sve dešavalo, a on je u svojoj Australiji pričao protiv svoje države, stao na Noletovu stranu - nastavlja direktor "Srpska Opena".

Foto: Tanjug/AP

 

Problem za organizatore turnira u Banjaluci je što se iste nedelje igraju dva velika takmičenja, ATP 500 Barselona i ATP 250 Minhen, na kojem zbog sponzora moraju da učestvuju Nemac Aleksander Zverev i Danac Holger Rune.

Đorđe tvrdi da pomenuti asovi sigurno neće doći, ali od pojedinih i dalje čeka potvrdne odgovore.

- Andrej Rubljov, Karen Hačanov i Frensis Tijafo trebalo bi ovih dana da nam kažu da li će doći ili ne. Gael Monfis će igrati, dao sam mu specijalnu pozivinicu. Borna Ćorić, Jirži Lehečka, Dušan Lajović i FIlip Krajinović potvrdili su učešće - zaključio je Đoković.

Prodaja karata za turnir u Banjaluci počeće početkom aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading