MEDVEDEV JASAN: Moram da IZABEREM Alkarasa, nema niko bolji od njega!

Autor:

Sport

05.03.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser je izneo reči hvale na račun Španca.

MEDVEDEV JASAN: Moram da IZABEREM Alkarasa, nema niko bolji od njega!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Danil Medvedev se trenutno nalazi u formi života, pošto je uspeo da osvoji sva tri poslednja turnira na kojima je igrao.

Jedan od njih je bio i ATP turnir u Dubaiju, na kom je u polufinalu savladao i Novaka Đokovića, dok je kasnije do titule stigao posle trijumfa nad Andrejom Rubljovom.

Sada je Rus dobio pitanje od novinara da izabere ko su predvodnici mlađe generacije, a on je izdvojio Karlosa Alkarasa i Holgera Runea.

- Moram da kažem da je Alkaras najbolji izbor pošto je najmlađi broj 1 u istoriji. Imamo momke poput Novaka, Rafe, Rodžera, a on je oborio rekord kada ste mislili da više nema rekorda za obaranje. Moram da izaberem njega. Holger Rune je baš mlad i osvojio je Masters. Igra odlično - rekao je Medvedev.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras je već osvojio US Open

Dodao je i da je impresioniran onime što mladi španski igrač pokazuje.

- Gledao sam ga u Buenos Ajresu, nisan ga video uživo. Način na koji udara lopticu, to je čisti talenat. Ono ne možete da trenirate. Snagu koju ima njegov forhend... Može da osvoji štošta. Ali, videli smo da može da izgubi. Može i da se povredi. Nikad ne znaš kako će se karijera odvijati - kazao je Rus i dodao:

- Tenis nikada nije lak. Nikad se ne zna kako će se karijera razvijati. Moram da biram njih dvojicu, oni su najmlađi i najviše rangirani.

Medvedeva sada očekuje turneja po Americi, gde će igrati u Indijan Velsu i Majamiju, a na oba Mastersa će biti glavni favorit, pošto po svemu sudeći tamo nećemo videti Novaka Đokovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading