VELEOBRT: Ipak PROŠAO u finale - kakav ŠOK na turniru!

Autor:

Sport

04.03.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stvari su se promenile u sekundi

VELEOBRT: Ipak PROŠAO u finale - kakav ŠOK na turniru!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Aleks de Minor

Australijski teniser Aleks de Minor je napravio veliko iznenađenje, pošto je u polufinalu ATP turnira u Akapulku savladao danskog tenisera Holgera Runea sa 2:1 (3:6, 7:5, 6:2).

Danac je sjajno ušao u meč, napravio je brejk već u četvrtom gemu, a tu prednost je uspeo da održi sve do kraja prvog dela igre i dođe do vođstva od 1:0.

Ipak, De Minor se nije predavao, a Rune nije uspevao da slomi otpor australijskog igrača, i pored toga što je imao brejk lopte u dva različita servis gema svog protivnika. Ono što Danac nije uspeo, uradio je Australijanac, napravio je brejk u 12. gemu i uspeo da meč odvede u odlučujući treći set.

Tamo je postojao samo jedan igrač na terenu. De Minor je odmah stigao do brejka, imao je nekoliko prilika da napravi i novi, Rune je odlagao kraj meča, ali nije izdržao sve pritiske rivala. De Minor je napravio još jedan brejk u 7. gemu trećeg seta, a zatim sigurnim servisom potvrdio pobedu u polufinalu Akapulka.

Tamo će se sastati sa Tejlorom Fricom, koji je u američkom okršaju pobedio Tomija Pola sa 2:1, i tako sebi obezbedio mesto u finalu turnira iz kategorije 500 .

Ovim porazom, mladi danski igrač je propustio priliku da dodatno napreduje na ATP listi, ali će od ponedeljka biti osmi igrač sveta, pošto će preteći Rafaela Nadala i Feliksa Ožea Alijasima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading