IGRAO SAM PROTIV MAŠINE! Đoković otkrio KLJUČ PORAZA od Medvedeva u polufinalu Dubaija!

Autor:

Sport

03.03.2023

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak izneo impresije posle loše odigranog polufinala.

IGRAO SAM PROTIV MAŠINE! Đoković otkrio KLJUČ PORAZA od Medvedeva u polufinalu Dubaija!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Najbolji igrač u istoriji tenisa Novak Đoković oglasio se posle bolnog poraza od Danila Medvedeva u polufinalu turnira u Dubaiju.

Nole je u izjavi za "Kurir" apostrofirao lošu igru u ključnim momentima kao uzrok polufinalne eliminacije.

Odlično sam servirao prva dva servis gema, a zatim imao 30-0 na 2:2; onda sam napravio par grešaka posle toga – i ode gem. U važnim momentima nisam bio toliko odlučan – pogotovo u tim razmenama sa osnovne linije – a u nekim momentima previše nestrpljiv. To je prouzrokovalo neiznuđene greške, dok je on bio strpljiviji od mene - počeo je Srbin, a potom je dodao:

- Malo mi je falilo da se vratim u meč – a da sam to uspeo da uradim – probih bih taj led, što bi mentalno uticalo i na njega. Ali, eto, on igra jako brzo na svoje servis gemove; nije lako uhvatiti ritam sa njim. Naprosto, ne pravi greške, I natera te da se dobro pomučiš da valjano kreiraš poen. Na kraju, mislim da sam ipak previše srljao – i ma šta sam sebi rekao da treba da radim pre meča – na terenu biva drugačije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bio je sjajan - Đoković o Medvedevu

Srbin je pohvalio izdanje Moskovljanina, a jedan segment je posebno istakao.

U njegovoj igri bih istakao pokrivanje terena i bekhend, koji igra skoro bezgrešno. Za svoju visinu se sjajno kreće, pokriva sjajno teren – i ima jedan od najboljih servisa na svetu. Morao sam da probam da igram servis-volej s obzirom da je stajao toliko iza osnovne linije – i morao sam da napadam - rekao je Novak, pa je zaključio:

U presudnim trenucima nisam odigrao onako kako sam želeo i mogao da odigram. Nema tu mnogo filozofije. U ključnim momentima sam načinio neke loše neiznuđene greške i na taj način mu „uručio pobedu“. Drugi set je bio dosta neizvesniji – pa i na njegove servis gemove – međutim nisam uspeo da dođem do te brejk-lopte. Bio je bolji u tim momentima, a ja sam u nekim situacijama sa osnovne linije možda bivao bez rešenja, možda malo više srljao - i to je bilo to.

Podsetimo da je rusko finale Medvedev - Rubljov na programu u subotu od 16 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading