JOŠ SAMO ZLATO SA OI MU NEDOSTAJE! Nole ide po najvažniju titulu u karijeri

Autor:

Sport

01.03.2023

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković potvrdio je da će braniti boje Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine.

JOŠ SAMO ZLATO SA OI MU NEDOSTAJE! Nole ide po najvažniju titulu u karijeri

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković ide po jedini trofej koji nije osvojio u karijeri! Najbolji teniser sveta potvrdio je posle pobede nad Talonom Griksporom na ATP 500 turniru u Dubaiju da će braniti boje Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. i jurišati po zlatnu medalju, praktično jedino što do sada nije osvojio u bogatoj karijeri u kojoj se okitio sa 93 titule.

Foto: Tanjug/AP

BRANIĆE BOJE SRBIJE - Novak Đoković

- Gledam ka Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. One su jedan od tih velikih ciljeva koje sam stavio pred sebe. Nadam se da ću biti deo srpskih sportista koji će učestvovati na toj sportskoj smotri. Igraćemo na terenima Rolan Garosa, a to znači na šljaci i mestu koje odlično poznajem. Nadam se da će moj najbolji rezultat na Olimpijskim igrama nastati upravo tamo - otkrio je deo svojih planova Novak Đoković.

Podsetimo, Nole je do sada četiri puta nastupao na Olimpijskim igrama i okitio se bronzanom medaljom u Pekingu 2008. godine. Tada je u polufinalu pobeđen od budućeg šampiona Rafaela Nadala, a u borbi za treće mesto bio je bolji od Džejmsa Blejka.

Četiri godine kasnije u Londonu zauzeo je četvrtu poziciju jer je u polufinalu poražen od domaćeg predstavnika Endija Marija, a zatim i od Huana Martina del Potra u borbi za treće mesto. Argentinac je po Srbina bio koban i na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. i to u prvom kolu.

Foto: Tanjug/AP

OTIŠAO U SUZAMA - Novak izgubio na startu OI u Riju 2016.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju održanim 2021. Nole je ponovo zaustvljen u polufinalu. Ovaj put ga je savladao Nemac Aleksander Zvezrev, da bi ga u borbi za bronzu pobedio i Španac Pablo Karenjo Busta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading