SIPA MU SO NA RANU: Španac PECNUO Đokovića - razlog je jedan od NAJTEŽIH poraza u Novakovoj karijeri!

Autor:

Sport

19.02.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi se vrlo dobro sećaju tog kobnog meča.

SIPA MU SO NA RANU: Španac PECNUO Đokovića - razlog je jedan od NAJTEŽIH poraza u Novakovoj karijeri!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković posle poraza na OI 2016.

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji, osvojio je sve u svojoj karijeri, osim jednog bitnog turnira.

I nakon četiri učestvovanja, Srbin i dalje nema zlato sa Olimpijskih igara. Osvojio je bronzu 2008. godine, četiri godine kasnije je osvojio četvrto mesto, a isti učinak je upisao i 2021. u Tokiju.

Ipak, najteži poraz svakako je onaj 2016. u Riju, kada je Novak zaustavljen već u prvom kolu, nakon poraza od Huana Martina del Potra sa 2:0 (7:6, 7:6). O tom meču je pričao i mladi teniser Karlos Alkaras.

- Pre svega sećam se Olimpijskih igara u Riju, gledanja Rafinih mečeva, ali i pobede Del Potra nad Đokovićem u prvom kolu. Sećam se da sam dosta mečeva sa tih Igara gledao. Osim toga, ne sećam se mnogo, ali Igre su svakako događaj na kojem zaista želim da učestvuje, želim da doživim to iskustvo. Olimpijske igre su nešto najbolje za igrača i državu - rekao je Alkaras.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je nasledio Alkarasa na prvom mestu ATP liste

Španac je trenutno u Buenos Ajresu, gde ga večeras od 20 časova čeka finale tog turnira protiv Kamerona Norija.

- Finalu pristupam sa sledećom filozofijom: ona se ne igraju, ona se dobijaju. Imam to na umu. Moram da dam sve od sebe, ne mogu da dozvolim da me nervi sputaju, da mi ne dopuste da opustim ruku, uživam i budem svoj na terenu. Posebno na početku, ti trenuci su veoma važni. Morate da se oslobodite napetosti igranja finala i da uživate u njemu - dodao je on.

Podsetimo, mladi Alkaras je već osvojio jednu grend slem titulu u karijeri, pošto je slavio na prošlogodišnjem US openu, a bio je i prvi teniser sveta, sve dok ga posle Australijan opena na tom mestu nije nasledio Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading