ISTORIJA JE ISPISANA! Novak Đoković ušao u VEČNOST, uskoro postaje NAJBOLJI IKADA!

Autor:

Sport

20.02.2023

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser izjednačio je rekord čuvene Nemice Štefi Graf.

ISTORIJA JE ISPISANA! Novak Đoković ušao u VEČNOST, uskoro postaje NAJBOLJI IKADA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Sada je i zvanično - istorija je ispisana, a Novak Đoković je ušao u večnost

Đoković je fenomenalno počeo 2023. godinu.

Turneja u "zemlji kengura" završena je osvajanjem Australijan opena po deseti put i trijumfom u finalnom meču protiv Grka Stefanosa Cicipasa (6:3, 7:6, 7:6) Nole se vratio na čelo ATP liste.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Ovog ponedeljka Nole je započeo 377. nedelju na vrhu ATP liste i na taj način izjednačio rekord čuvene Nemice Štefi Graf. Već narednog ponedeljka Đoković će Nemicu i prestići po broju nedelja na vrhu ATP liste te postati najbolji ikada po ovom parametru.

Đokovića na ATP listi prati Karlos Alkaraz, odmah za njim slede Stefanos Cicipas, Kasper Rud i Holger Rune, dok je Rafael Nadal i dalje na šestom mestu.

Kada je reč o rekordu, Novak i Štefi Graf su 377. nedelja na vrhu liste, Martina Navratilova sa 322 sedmice na vrhu je treća, a Serena Vilijams je tokom 319 nedelja bila prva teniserka sveta.

Peto mesto zauzima Švajcarac Rodžer Federer - 310, pa slede Pit Sampras sa 286, Ivan Lendl sa 270, Džimi Konors sa 268, Kris Evert sa 260, dok su Švajcarkinja Martina Hingis i Španac Rafael Nadal proveli su po 209 nedelja kao najbolji na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading