ĐOKOVIĆ SAZNAO NAJBITNIJU INFORMACIJU: Rolan Garos i Vimbldon povukli RADIKALAN potez!

Autor:

Sport

10.02.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo bitne stvari vezane za drugi i treći grend slem u sezoni.

ĐOKOVIĆ SAZNAO NAJBITNIJU INFORMACIJU: Rolan Garos i Vimbldon povukli RADIKALAN potez!

Foto: Tanjug/AP

Zabrana davanja instrukcija igračima sa tribina je i definitivno prošlost, kako prenosi britanski dnevnik "Telegraf".

Ove godine je uvedeno novo pravilo, koje se već primenjivalo i u Melburnu, a doneta je odluka da se ono usvoji i na Rolan Garosu, odnosno Vimbldonu.

Naime, po ovom pravilu, igrači će moći da dobijaju savete od svojih trenera samo kada se nalaze na istoj strani terena kao i njihov boks, naravno pod uslovom da nije preglasno i da ne remete igru i koncentraciju drugog igrača.

Ova promena će izazvati brojne polemike u svetu tenisa, pošto postoje brojni stručnjaci i igrači koji se zalažu za dozvoljen koučing, poput Stefanosa Cicipasa, ali i onih drugih koji smatraju da igrači na terenu ne smeju da dobijaju pomoć iz svoje lože.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je u Melburnu dobijao pomoć od Ivaniševića

Ovo će svakako uticati i na Novaka Đokovića, koji je na nedavno završenom Australijan openu tražio konstantno pomoć od svog trenera Gorana Ivaniševića, u trenucima kada se nalazio na istoj strani terena gde je bio i hrvatski stručnjak.

Takođe, srpski teniser je od svog boksa primao poruke i preko ceduljice zalepljene za vitaminsko piće, koje je dobijao tokom pauze za gemove, što je takođe dozvoljeno po novom pravilu.

Videćemo svakako da li će ovo pravilo zaživeti, što će mnogo pomoći teniserima na terenu da dobiju savete od stručnjaka, čime će moći da se adaptiraju na sve promene na terenu, odnosno na igru svog protivnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading