REPUBLIKA SRPSKA U TRANSU: Novak Đoković igra na Serbia openu!

Autor:

Sport

09.02.2023

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser će biti jedan od učesnika Serbia opena, koji se ove godine igra u Banjaluci.

REPUBLIKA SRPSKA U TRANSU: Novak Đoković igra na Serbia openu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, prvi reket sveta, nastupaće i ove sezone na Serbia openu, koji se nakon dve sezone u Beogradu, ove seli u Banjaluku.

Turnir je na programu od 17. do 23. aprila, pa će svi Novakovi navijači u Republici Srpskoj sigurno pohrliti na stadion kako bi uživali u partijama najboljeg tenisera sveta.

- Proleće u Banjaluci obeležiće dolazak nekih od najboljih tenisera današnjice, među kojima je i najveće tenisko ime svih vremena - Novak Đoković! - piše u prvoj objavi organizatora ovog turnira. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je osvojio desetu titulu na Australijan openu

Podsetimo, ove godine će se Serbia open igrati u Banjaluci umesto na terenima TC Novak na Dorćolu, a Đorđe Đoković, Novakov brat, otkrio je razloge za ovakav potez.

- Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sedišta, a "trojka" 700. U parku ćemo napraviti i fan zonu sa raznim sadržajima. Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posećenosti od 49.000 prodatih karata - rekao je Đorđe Đoković, direktor Serbia opena.

Novak Đoković je i prošle sezone nastupao u Beogradu na Serbia openu, a tada je u finalu poražen od Andreja Rubljova. Titulu je osvajao 2009, odnosno 2011. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading