POČELA KIŠA U MELBURNU! Šta će biti sa finalom Australijan opena?

Autor:

Sport

29.01.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković igra za desetu titulu na grend slemu u "zemlji kengura" i za trofej će se boriti protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

POČELA KIŠA U MELBURNU! Šta će biti sa finalom Australijan opena?

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Malo je ostalo do početka finalnog meča Australijan opena.

Novak Đoković i Stefanos Cicipas na teren bi trebali da izađu u 09:30, a u Melburnu je došlo do promene vremenskih uslova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Kiša je počela da pada, a prema najavama mogla bi da traje tokom čitavog dana. Ovo bi moglo da odgovara najboljem srpskom teniseru i jednom od najboljih igrača u istoriji.

Naime, krov na Rod Lejver areni će biti zatvoren i veliko finale će se igrati u dvoranskim uslovima, što svakako više prija Novaku. On je tokom karijere znao da pokaže najbolje partije u ovim uslovima, pa se nadamo da će tako nešto uraditi i sada, te da će se Đoković upisati u istoriju i osvojiti desetu titulu u Melburnu.

Novak Đoković i Stefanos Cicipas igraće za titulu, ali i za prvo mesto na ATP listi. Ko pobedi, od ponedeljka će biti prvi teniser planete. Ako Novak pobedu biće prvi na svetu i imaće 7,070 bodova, dok će Stefanos Cicipas biti treći sa 6.195 poena. 

Ukoliko Cicipas bude osvojio Australijan open, od ponedeljka će biti prvi teniser sveta sa 6.995 poena, dok će Novak Đoković biti treći sa 6.270 bodova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading